Licenţierea Pandurii, în pericol. Vezi de ce!

Licenţierea clubului Pandurii ar putea fi pusă în pericol din cauza instalaţiei de încălzire a terenului, care nu funcţionează. Preşedintele CA Pandurii, Mihai Prunariu, a declarat la o emisiune tv că miercuri a fost depus la Federaţia Română de Fotbal (FRF) dosarul de licenţiere a echipei în sezonul 2014-2015.

Mihai Prunariu spune că nu vor fi probleme. „Miercuri am depus dosarul la FRF, după care avem o perioadă de analiză a acestor documente şi dacă mai e ceva de completat o vom face. Nu cred că vor fi probleme, deşi plătim multe lucruri din urmă. Nu vor fi probleme din punctul de vedere al licenţei“, a declarat Mihai Prunariu.

Însă ar putea apărea una, spun surse din club. Instalaţia de încălzire a terenului nu funcţionează. Anul trecut, Pandurii a obţinut o derogare, urmând să rezolve problema instalaţiei. Cerinţa unei instalaţii de încălzire a apărut în 2011. În data de 7 aprilie 2011 FRF a trimis adrese cluburilor şi le-a adus la cunoştinţă cerinţele pe care trebuie să le îndeplinească pentru a rămâne în Liga I în sezonul 2012-2013. Printre acestea şi sistem de încălzire subteran a terenului, care să permită desfăşurarea partidelor şi iarna. În 2012, surse spun că Pandurii a obţinut o derogare deoarece instalaţia nu era gata. De asemenea, sunt informaţii că nici la această dată instalaţia nu este finalizată deşi la acea vreme s-a anunţat contractarea firmei Gama Verde SRL, care să refacă terenul cu 380 de mii de euro, aici intrând gazonul, drenajul, instalaţia de încălzire şi irigare etc. Firma Gama Verde este deţinută de Adrian Oprişan, fratele liderului PSD de Vrancea, Marian Oprişan. Adrian Oprişan a primit titlul de regele gazonului, după ce firma sa a realizat gazonul pe Arena Naţională.

Instalaţia nu a funcţionat niciodată. Chiar la meciul cu Petrolul, de anul trecut, antrenorul Cosmin Cozma cerea ca Pandurii să primească amendă pentru că nu a pornit căldura, iar terenul a fost îngheţat bocnă.

BUGET

Mihai Prunariu a mai spus că bugetul clubului pentru acest sezon este de circa 6 milioane de euro. El a spus că CE Oltenia va plăti 12 milioane de lei, Consiliul Judeţean Gorj 200.000 de lei, Primăria Târgu Jiu 500.000 de lei, Artego un milion de lei, iar USMO 100.000 de lei, diferenţa urmând să vină din drepturi de televizare, vânzare de bilete, sponsorizări etc.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: