Licitaţia pentru spălătoria spitalului, urmărită de ghinion

Externalizarea Serviciului de Spălătorie al Spitalului Judeţean creează din nou probleme conducerii unităţii. După ce a fost reziliat contractul încheiat cu firma din Bucureşti, organizarea celei de-a doua licitaţii întâmpină dificultăţi. Potrivit reprezentanţilor spitalului, noua licitaţie nu a putut fi publicată nici până acum pe SEAP întrucât documentaţia a fost respinsă de două ori de către Agenţia Naţională de Reglementare şi Monitorizare a Achiziţiilor Publice (ANRMAP).

Lenjeria bolnavilor Spitalului Judeţean Târgu Jiu este spălată în continuare tot de către firma lui Dumitru Brăilă, în ciuda faptului că reprezentanţii unităţii spitaliceşti dădeau asigurări că în toamnă va desemnată o altă firmă care să-i preia serviciile.

Conducerea Spitalului Judeţean Târgu Jiu încearcă de mai bine de două luni să organizeze o nouă licitaţie în vederea desemnării unei alte firme care să se ocupe de curăţirea lenjeriei bolnavilor, după ce a fost reziliat contractul încheiat cu societatea din Bucureşti. Nici până în momentul de faţă, procedura nu a fost publicată de SEAP întrucât documentaţia a fost respinsă de două ori de către Agenţia Naţională de Reglementare şi Monitorizare a Achiziţiilor Publice. “Am depus pentru a treia oară documentaţia la ANRMAP, după ce ne-a fost respinsă de două ori din anumite motive privind condiţionarea ofertanţilor sau documentaţie incompletă. De fiecare dată am adus ceea ce ne-au cerut, dar întotdeauna a apărut altceva în plus. Aşteptăm să primim OK-ul pentru a o putea publica pe SEAP”, a declarat Dumitru Vienescu, directorul economic al Spitalului Judeţean Târgu Jiu.

Pentru a evita rezilierea contractului, conducerea unităţii spitaliceşti a impus pentru noua licitaţie o clauză penală care se va aplica în cazul în firma câştigătoare nu-şi va respecta obligaţiile. Firma care va câştiga licitaţia va primi 1,4 lei/kilogramul de rufe spălate, valoarea contractului fiind de aproximativ 30 de miliarde de lei vechi.

REZILIERE

Externalizarea serviciului de spălătorie a fost făcută anul trecut, licitaţia fiind câştigată de o firmă din Bucureşti pentru suma de 30 miliarde de lei vechi. Societatea Image Service Prod Com Bucureşti s-a angajat să cureţe aproximativ 500 de kilograme de rufe pe zi. În luna aprilie s-a împlinit un an de la parafarea contractului, iar reprezentaţii societăţii au venit să renegocieze preţul şi să impună noi condiţii conducerii Spitalului Judeţean, motiv pentru care s-a întrerupt înţelegerea.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: