Licitaţie pentru amenajarea parcului de pe Insuliţă

Municipalitatea a demarat procedura de desemnare a identificării constructorului ce va amenaja un spaţiu verde pe Insuliţa de pe Jiu. Parcul de agrement va avea o suprafaţă de 22.000 mp, iar potrivit anunţului de licitaţie valoarea contractului de achiziţie este de 1.322.000 Ron.

Primăria Târgu Jiu a organizat licitaţie în vederea desemnării constructorului ce se va ocupa de amenajarea unui parc de agrement pe Insuliţă. În prezent, procedura este în derulare, mai multe firme din judeţ şi din ţară fiind interesate de câştigarea contractului ce are o valoare de 1.322.000 Ron. Potrivit anunţului publicat, garanţia de participare se ridică la suma de 13.000 lei. Reprezentanţii municipalităţii spun că speră ca până la sfârşitul acestei luni să fie desemnat câştigătorul licitaţiei, iar lucrările să fie demarate începând cu luna iunie.

Parc şi piste pentru biciclişti

Pe Insuliţa de pe Jiu urmează să fie amenajat un parc de agrement pe o suprafaţă de 22. 000 mp, dintre care circa 16.000 mp vor fi ocupaţi de spaţii verzi, iar 6000 mp vor fi destinaţi aleilor pietonale. Vor exista locuri de joacă, două fântâni arteziene şi un loc pentru practicarea gimnasticii în aer liber. “Proiectul are o valoare de 16,5 miliarde de lei vechi, din care 12,5 miliarde de lei sunt obţinute de la Fondul de Mediu, iar 4 miliarde de lei reprezintă contribuţia municipalităţii. Sperăm ca în jurul datei de 10 iunie să fie predat amplasamentul şi demarate lucrările de amenajare”, a declarat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din cadrul Primăriei Târgu Jiu. Concomitent cu amenajarea parcului de agrement vor fi efectuate lucrări şi în partea de nord a Insuliţei, unde se va realiza o bază sportivă cu panouri pentru căţărat şi piste pentru role şi biciclete. Valoarea acestui proiect se ridică la suma de 4 miliarde de lei vechi. 

Vizualizări: 116

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: