Liderii USL nu susţin „jongleriile” lui Călinoiu

Primarii şi parlamentarii USL Gorj nu agreează opiniile exprimate în ultima vreme de preşedintele executiv al PSD Gorj Ion Călinoiu, care s-a exprimat împotriva candidaturii lui Crin Antonescu din partea uniunii. Chiar şi Ion Călinoiu a încercat să dreagă busuiocul, după ce parlamentarii şi primarii USL s-au exprimat public în favoarea menţinerii uniunii, fără de care nu ar fi acum la guvernare. Dian Popescu,  preşedintele PNL Gorj, a calmat spiritele, spunând că nimeni la nivel naţional nu ia în calcul declaraţiile lui Călinoiu, care nu are notorietatea lui Cârciumaru.

Preşedintele executiv al PSD Gorj, Ion Călinoiu, a declarat că nu a intenţionat să creeze probleme în USL atunci când şi-a exprimat nemulţumirea faţă de candidatul la prezidenţiale, Crin Antonescu. Deşi a părut că retractează asupra spuselor sale, Călinoiu şi-a exprimat regretul că PSD-ul nu are candidat la prezidenţiale. „Sunt un om disciplinat, respect regula şi-l voi vota pe Antonescu. Sunt şi un om care are bineînţeles partea subiectivă legată de starea sufletească, îmi pare rău că nu am posibilitatea că votez candidatul propriu. Acesta este proiectul. Lăsăm deoparte sentimentul şi orgoliile şi mergem pe proiectul USL. Respect regula, chiar dacă mi-e mai aproape maioul decât cămaşa”, a declarat Ion Călinoiu, pe un post de radio, în urmă cu două zile.

Ceilalţi pesedişti cred că sunt tardive regretele că nu au propriul candidat la prezidenţiale. „Acest lucru putea fi gândit înainte ca partidul să fi luat vreo hotărâre. După ce partidul a luat această hotărâre nu mai au rost comentariile”, spune senatorul Toni Mihail Greblă. La rândul său, deputatul Mihai Weber se îndoieşte de faptul că PSD-ul ar fi fost la putere în condiţiile în care nu făcea parte din alianţă. „În contextul actual, candidatul la prezidenţiale îl dă PNL-ul. Suntem într-o coaliţie şi trebuie respectat protocolul. În alte condiţii discutam altfel. Dacă nu era în alianţă, poate nu eram la putere, poate ne aflam în opoziţie”, a declarat Mihai Weber.

„Călinoiu se ocupă cu jonglerii ieftine”

Dian Popescu nu crede în spăşirea lui Ion Călinoiu. Popescu este de părere că declaraţia prin care Călinoiu spune că doreşte menţinerea USL-ului nu este altceva decât o jonglerie politică ieftină. Şeful liberalilor îl acuză pe vicepreşedintele PSD de faptul că atacă USL-ul. „Din punctul meu de vedere continuăm să minţim populaţia. Întrebaţi-l pe domnul Călinoiu când este serios? Când atacă USL-ul din interior sau când face astfel de declaraţii populiste? Dacă într-adevăr n-are gânduri ascunse şi nu se ocupă cu jonglerii ieftine prin spatele USL-ului, atunci să aplice aşa cum trebuie protocolul  USL! În acest moment protocolul nu se aplică aşa cum trebuie” a precizat Dian Popescu.

PSD-ul nu se poate fofila de la protocol

Liberalii spun că pesediştii nu se pot „fofila” de la protocolul USL. Primarul Mihai Mazilu este convins că neînţelegerile din USL sunt doar şicane „Fie că la mulţi le convine sau nu le convine există un pact făcut între oameni întregi la minte, între două partide mari. Nu ai cum să fofilezi de la protocol în condiţiile în care s-a bătut palma până la alegerile prezidenţiale. Ion Călinoiu nu poate face opinie separată. Aceste neînţelegeri sunt mici şicane inerente. Întotdeauna când directiva este dată de sus, ea trebuie respectată”, a declarat Mihai Mazilu. Primarul liberal de la Târgu Cărbuneşti crede că în cazul destrămării alianţei ambele partide vor avea de suferit la alegerile prezidenţiale. „Teoretic, nu cred că USL-ul se va destrăma până la alegeri, dar în politică se poate întâmpla orice. Dacă această alianţă se va destrăma în faţa cetăţeanului de rând va pierde voturi şi PSD-ul şi PNL-ul. Cuvântul nu ar mai conta”, a mai precizat Mihai Mazilu.

Vizualizări: 136

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: