Liviu Andrei a pierdut şansa de a candida la parlamentare

Prefectul de Gorj Liviu Andrei a avut ieri termen limită pentru a lua o decizie. A avut de ales între a rămâne prefect şi a organiza alegerile sau a demisiona pentru a candida din partea PDL la preşedinţia Consiliului Judeţean. Andrei a ales să organizeze alegerile locale ca prefect, dar nu va putea candida nici la parlamentare, aşa cum îşi dorea.

Liviu Andrei a avut ieri o ultimă întâlnire cu șeful democrat liberal de la Gorj, Ion Rușeț, înainte de luarea unei decizii finale cu privire la viitorul său. În urma discuțiilor purtate, Andrei a decis să se ocupe doar de organizarea alegerilor locale din scaunul de prefect. „Am avut o întâlnire cu domnul Ruşeţ, decizia mea a fost să rămân la prefectură să organizez alegerile locale”, a declarat Andrei.

Actualul prefect nu şi-a ascuns însă dorinţa de a candida la alegerile parlamentare, dar se pare că nu va mai avea această şansă în acest an. „Ca să candidez pe un colegiu parlamentar ar trebui să îmi dau demisia cu şase luni înainte, adică în luna mai. Ori alegerile locale sunt în iunie. Aşa că, dacă nu se schimbă legea, nu voi putea candida nici la parlamentare”, a explicat Liviu Andrei.

Şi Romanescu rămâne la prefectură

Dacă Liviu Andrei era dorit de PDL pentru a candida la preşedinţia Consiliului Judeţean Gorj, unde era cotat cu şanse mai bune decât Ion Ruşeţ, subprefectul Marcel Romanescu a fost dorit drept contracandidat al primarului Florin Cârciumaru. Romanescu a explicat ieri refuzul său: „Am spus de mult timp că Florin Cârciumaru nu poate fi bătut de un candidat care intră în cursă cu două luni înainte de alegeri”.

Marcel Romanescu a comentat şi rezultatul unui sondaj de opinie realizat la comanda PDL, în care Cârciumaru apare cu o intenţie de vot de 79,3%, Horaţiu Gorun de 5,3%, Marcel Romanescu de 4,46%, Nicolae Daviţoiu de 3,31%, Dan Vâlceanu de 2,31%, Justin Paralescu de 2,71% şi Eduard Berca de 0,0%.

„A fost un sondaj în care am fost prins fără voia mea, în care au fost sondaţi şase posibili candidaţi de la PDL şi normal că voturile s-au împărţit. Dar, pe mine mă onorează acel rezultat, pentru că eu spun de multe luni că nu voi candida şi cred că mesajul a ajuns la electorat”, a spus Romanescu aseară la Gorj TV.

SONDAJ

Acelaşi sondaj a măsurat şi intenţia de vot a târgujienilor pentru preşedintele Consiliului Judeţean. Ion Călinoiu (USL) este creditat cu 48,22%, Liviu Andrei cu 23,88%, Dan Morega (8,32%), Marcel Romanescu 6,78% şi Ion Ruşeţ 4,62%.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: