Liviu Andrei, căutat de partide pentru o candidatură la Senat

Fostul prefect de Gorj, în prezent subprefect de Capitală, este din nou căutat de partidele mici, pentru o eventuală candidatură la Senat, la alegerile parţiale din 25 mai. „Nu am nici timp, nici bani”, a fost răspunsul lui Liviu Andrei. Partidul Forţa Civică Gorj a confirmat discuţiile pe această temă cu Andrei, care vor continua şi săptămâna viitoare. Dacă ar intra în cursa electorală, Andrei ar trebui să renunţe la funcţia publică cel puţin cu 45 de zile înainte de alegeri.

Liviu Andrei nu este tentat să candideze la Senat din cauză că nu are timp şi bani. Subprefectul capitalei spune că a fost ofertat de mai multe formaţiuni politice. „Într-adevăr, sunt câteva formaţiuni politice care m-au sunat şi au discutat cu mine în acest sens. Le-am spus că nu e momentul şi că nu am nici un gând în acest sens. Deocamdată, sunt înalt funcţionar public şi îmi văd de treburile mele. Ca să candidezi pe un Colegiu la ora actuală îţi trebuie timp şi bani, iar eu nu am nici timp şi nici bani. Trebuie să simţi din interiorul tău că poţi veni pe un Colegiu, iar deocamdată eu nu simt”, a declarat Liviu Andrei. Fostul prefect de Gorj nu garantează că va rămâne ferm pe poziţie, în ciuda refuzului de a candida la Senat. „După părerea mea, discuţiile acestea s-au şi închis. Referitor la acest zvon vă spun că este închis şi că nu am niciun fel de probleme, dar Dumnezeu ştie: N-aduce anul, ce aduce ceasul”, a menţionat Andrei.

Oamenii lui MRU reiau discuţiile în week-end

Liderul Forţei Civice Gorj speră să-l facă pe Liviu Andrei să se răzgândească. Ion Săvoiu spune că va relua discuţiile în acest week-end când subprefectul capitalei va veni la Târgu Jiu. „Am pus în balanţă toţi foştii lideri de dreapta care au potenţial şi cărora PSD le închide orice şansă de a candida. Ţinând cont de prestaţia pe care a avut-o Liviu Andrei ca prefect, ca politician la nivelul Gorjului, cred că poate să demonstreze adevărata valoare a domniei sale. În acest moment, Liviu Andrei reprezintă o forţă. Nu ştiu ce poate face Liviu Andrei la Bucureşti ca om politic. Locul domniei sale este între gorjeni. Vineri sau sâmbătă mă voi întâlni cu dumnealui pentru a continua discuţiile”, a declarat Ion Săvoiu, preşedintele Forţei Civice. Săvoiu insistă ca Forţa Civică să aibă candidaţi din Gorj. „Vrem un om din Gorj care să ne reprezinte. Nu vrem candidaţi care să vină pe aici doar ca să facă figuraţie”, a menţionat Ion Săvoiu.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: