Locuitorii din Dăneşti primesc ajutoarele de la UE la domiciliu

Locuitorii din Dăneşti nu au venit să-şi ridice alimentele de la UE pentru că aşteaptă ca autorităţile să le ducă acasă. Alimentele stau de aproximativ o lună de zile în primărie.

Peste 500 de persoane au beneficiat de ajutoare de la Uniune Europeană. Dacă în unele comune ale judeţului oamenii s-au călcat în picioare să-şi ridice alimentele, la Dăneşti nu se întâmplă aşa. „Au venit ajutoarele cam de acum o lună în două tranşe. Fiecare beneficiar are câte un kilogram de zahăr, 14 kilograme de făină de grâu, 14 kilograme de făină de mălai, 8 pungi de paste făinoase şi 14 pachete de biscuiţi. Trebuiau să primească şi lapte praf însă nu a venit şi nici nu ştim dacă va mai veni. Au venit câţiva oameni să le ridice, cei care stau mai aproape de primărie”, a declarat Aurelian Corobăi, angajat al Primăriei.

Primarul comunei Dăneşti, Emilian Rusu susţine că alimentele nu au fost ridicate pentru că oamenii s-au obişnuit ca reprezentanţii primăriei să le ducă fiecăruia la domiciliu. Edilul din Dăneşti va începe distribuirea alimentelor prin sate de săptămâna viitoare. „De săptămâna viitoare o să încarc alimentele în maşina primăriei şi o să încep să le distribui prin satele comunei. Aşa s-au obişnuit beneficiarii ajutoarelor din anii trecuţi. Ei spun că stau departe şi că nu au cu ce să le care şi vă daţi seama că nu le pot ţine în primăria la infinit, pentru că au şi ele un termen de valabilitate”, a spsu primarul.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: