Lucrările agricole, încurcate de ploi

Precipitaţiile căzute în ultimele săptămâni au afectat însămânţările din sezonul de toamnă. Dacă anul trecut, în aceeaşi perioadă, grâul era însămânţat aproape în totalitate, de această dată gorjenii au reuşit să însămânţeze mai puţin de jumătate din suprafaţa estimată. Din această cauză există riscul ca recolta de grâu de anul viitor să fie foarte scăzută. Perioada optimă pentru însămânţări durează până la data de 20 octombrie. Specialiştii în agricultură spun că grâul este foarte pretenţios şi trebuie semănat toamna destul de devreme astfel încât până la venirea frigului să răsară pentru a putea rezista peste iarnă. (D.M.)

Barurile din apropierea şcolilor în atenţia OPC-ului

Inspectorii Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Gorj au început acţiunea de verificare a barurilor din apropierea unităţilor de învăţământ. Săptămânal vor fi controlaţi câte 2 agenţi economici. Până în prezent, s-au  aplicat o amendă de 250 de lei şi două avertismente unor baruri în care nu a existat ventilaţie mecanică. Agenţii economici riscă suspendarea activităţii în cazul în care deficienţele nu vor fi remediate, în următoarele două săptămâni. (D.M.)    

Comercianţii de legume şi fructe sancţionaţi

Reprezentanţii Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Gorj au verificat comercianţii de legume şi fructe. Pentru neetichetarea produselor comercializate en detail cu specificaţiile prevăzute de standardele de calitate (origine, categorie de calitate şi soi) a fost aplicată o amendă în valoare de 1000 de lei şi două avertismente unor societăţi din Rovinari. (D.M.) 

         

   

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: