Lucrările la centrul civic înghit încă 40 miliarde de lei

Proiectul de amenajare peisagistică va fi finalizat până la toamnă, spun reprezentanţii primăriei, când s-ar termina şi cheltuielile colosale ale municipalităţii. Valoarea ultimelor lucrări se ridică la aproximativ 40 miliarde de lei vechi şi autorităţile spun că vor fi ultimii. Banii provin din bugetul local pentru că cei din ultimul credit s-au epuizat pentru că au fost achitate datoriile la constructor.

Odată cu încălzirea vremii au început şi ultimele lucrări de amenajare peisagistică a zonei cuprinsă între Teatrul „Elvira Godeanu” şi Magazinul Romarta. Valoarea acestora se ridică la suma de 40 miliarde de lei vechi. Investiţia este finanţată din bugetul local. În prezent, se lucrează la înlocuirea reţelelor de alimentare cu apă şi canalizare de pe strada Victoria. „Ne găsim în ultima fază de modernizare a zonei centrale. Lucrările executate în a treia etapă sunt de o complexitate mai redusă comparativ cu lucrările din primele două deoarece continuă prelungirea reţelelor care deja sunt realizate. Cea mai complexă zonă din punct de vedere al volumului de muncă şi al lucrărilor executate a fost cea cuprinsă între strada Crişan şi Calea Eroilor, mai precis zona amfiteatrului”, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu.

Încă trei fântâni arteziene în centrul oraşului

Conform proiectului de modernizare peisagistică, în centrul oraşului vor mai fi construite încă trei fântâni arteziene. Lucrările de execuţie a acestora vor fi demarate imediat după Paşti. „Se va respecta întocmai proiectul aprobat de Ministerul Culturii, iar în centrul civic se vor mai construi încă 3 fântâni arteziene. Lucrările de execuţie vor fi începute imediat după Paşti. În ultima fază se vor înlocui reţelele de alimentare cu energie electrică şi stâlpii de iluminat public şi se va efectua sistematizarea spaţiilor verzi şi a spaţiilor pietonale. Sperăm ca până la sfârşitul lunii august să putem vorbi de finalizarea lucrărilor de amenajare a zonei centrale”, a precizat Marius Ionescu. Valoarea totală a proiectului de modernizare a zonei centrale este de 126 miliarde de lei vechi, potrivit lui Marius Ionescu, lucrările din ultima etapă costând aproximativ 40 miliarde de lei.

CHELTUIELI

Municipalitatea a cheltuit peste o sută de miliarde pentru modernizarea centrului oraşului. Chiar dacă pe parcurs au fost date tot soiul de sume care au fost cheltuite, ultima făcută publică este 126 de miliarde. Primăria a contractat două credite pentru aceste lucrări, ultimul fiind de 37 de miliarde.

Vizualizări: 87

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: