Luis Darby ar putea pleca de la Energia

Echipa gorjeană de baschet a revenit acasă, după performanţa din Turcia, unde a urcat pe podium, câştigând finala mică de la Final Four. Felicitările vin din toate părţile, fiind un succes fără precedent şi neaşteptat. “Jucătorii au dat mai mult de 100%  în această competiţie, au meritat pe deplin să fie aici”, a spus Antonis Constantinides, antrenor Energia Tg-Jiu. „Energia trebuie să se folosească 100% de acest succes uriaş. Această performanţă înseamnă mult şi pentru baschetul românesc, nu numai pentru clubul nostru”, a mai spus antrenorul.

Baschetbalistul Louis Darby şi-ar fi dorit mai mult de la acest turneu. “Locul 3 nu este ceea ce ne doream cu adevărat, dar este mai bine decât să ajungi în Final 4 şi să nu câştigi nici un meci. Oricum, în final, nimeni nu se aştepta să terminăm pe locul 3 în această ediţie de EuroChallenge, unde au luat startul 32 de echipe”, a spus Darby. Din păcate pentru iubitorii baschetului din Gorj şi pentru fanii Energiei, s-ar putea ca acesta să fie ultimul sezon în care Louis Darby va evolua pentru Energia. Imediat după turneul Final 4 din Turcia, Darby a lăsat să se înţeleagă că se va retrage din activitatea sportivă şi ca urmare a numeroaselor accidentări din ultima vreme. „Cred că a fost ultimul meu meci într-o competiţie europeană. Am avut parte de multe accidentări şi îmi doream foarte mult să îmi închei cariera cu o performanţă notabilă”.

Şi Porter Troupe crede că rezultatul putea fi mai bun: „Putea fi mai bine. Am sentimentul că puteam juca mai bine în meciul cu Trabzonspor, dar când am pornit la drum în această competiţie, nimeni nu se aştepta să fim în Top 3, aşa că sunt fericit. Am vrut să plecăm de aici cu o medalie”. La fel ca Darby, şi Porter Troupe a fost impresionat de atmosfera creată de fanii din Tucia.

Energia a jucat finala mică sub privirile primului ministru Victor Ponta, care a fost prezent la Trabzon pentru a susţine Energia.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: