Lupulescu (PNL Gorj): Avem specialişti pentru CEO

Octavian Lupulescu, secretarul general al PNL Gorj, a declarat la Radio Infinit că partidul din care face parte are oameni care să ocupe orice funcţie în cadrul CE Oltenia, chiar şi pe cea de director.  El a mai comentat şi protestele din Bucureşti, unde au ieşit în stradă zeci de mii de oameni. Nu le-a criticat, însă a subliniat că nu strada pune premierul, ci partidele politice, potrivit Constituţiei.

Reporter: Vorbeaţi de formarea unei comisii care să discute problemele CEO. Sunteţi pregătiţi să preluaţi conducerea în minerit şi energie?

Octavian Lupulescu: PNL are în interiorul lui oameni, specialişti, care pot să ocupe orice funcţie la nivelul CE Oltenia. S-ar putea să fie cazul să dea şi un secretar de stat pe linie de energie într-un minister. În urma alegerilor.

Rep.: Deci Laurenţiu  Ciurel va fi schimbat?

O.L.: Eu nu spun că va fi schimbat, pentru că pe dl Ciurel nu-l schimbă Lupulescu, ci o echipă care face o analiză foarte serioasă.

Rep.: De oameni politici?

O.L.:  De specialişti în primul rând. Acest partid politic vrea să pună în funcţii de conducere oameni care să ştie ce au de făcut.

Rep.: Când o să vină partidul să pună în funcţii, pentru că înţeleg că vor fi tehnocraţi

O.L: În mod normal după următorul tur de scrutin, după alegeri. Dar bănuiesc că sunt în discuţie mai multe variante şi va fi aleasă cea mai bună pentru ţară.

Rep.: Au ieşit oamenii în stradă, împotriva partidelor politice.

O. L.: Oamenii îşi exprimă punctul de vedere şi pentru asta nu trebuie condamnaţi. În momentul de faţă trebuie să fim corecţi cu noi înşine. Constituţia României spune că un prim-ministru este numit de preşedinte la propunerea unui partid sau grupări politice. Deocamdată aşa spune Constituţia. Oamenii din stradă s-au săturat de toate cele rele petrecute până acum.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: