Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Lupulescu şi Guţă, Crăciun după gratii

Magistraţii gorjeni au dat ieri verdictul în cazul solicitării procurorilor de prelungire a mandatelor de arestare preventivă emise încă din toamnă pentru femeia de afaceri Maria Lupulescu şi pentru fosta şefă a DSV Gorj, Ana Guţă.

Verdictul judecătorilor le este nefavorabil celor două, pentru ambele fiind prelungită perioada în care vor rămâne în spatele gratiilor, ceea ce face imposibil ca vreuna dintre ele să mai poată petrece sărbătorile de iarnă acasă, lângă cei dragi.

În cazul Mariei Lupulescu mandatul de arestare preventivă a fost prelungit cu încă 20 de zile, în timp ce pentru Ana Guţă cu încă 15 zile. Femeia de afaceri are mandatul până pe 12 ianuarie, în timp ce Guţă ar urma să stea după gratii cel puţin până pe 4 ianuarie. Ambele au posibilitatea să declare recurs la sentinţa de ieri, caz în care Curtea de Apel Craiova va decide dacă menţine sau nu verdictul magistraţilor gorjeni. Până acum judecătorii din Bănie au menţinut mandatele celor două, dispunând doar anchetarea în stare de libertate a unui alt medic veterinar, implicat în povestea patroanei de la Lexi Star.

Conform anchetatorilor, aceasta s-a folosit de documente sanitar veterinare false pentru a nu prinde în gestiunea firmei sale zeci de tone de carne, pe care le vându-se cu circa 6 milioane de lei şi pentru care avea de achitat la stat impozite de circa 1,3 milioane lei. Actele date de cei de la DSV Gorj, în fals, atestau că tonele de carne deja vândute erau improprii consumului uman, Lupulescu alegându-se cu o gravă acuzaţie la adresa sa, cea de evaziune fiscală. Surse judiciare spun că femeia de afaceri a mai comis şi alte posibile ilegalităţi, care fac obiectul unor alte dosare penale, dosare despre care se va vorbi, cel mai probabil, în prima parte a anului viitor.

Vizualizări: 125

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: