„Mă deranjează prezenţa dumneavoastră“

Preşedintele Biroului Electoral Judeţean Gorj, judecătorul Dumitru Păsărin, s-a declarat ieri din nou deranjat de prezenţa jurnaliştilor în sediul Biroului, acesta anunţându-i pe reprezentanţii presei că, pe viitor, inclusiv în ziua alegerilor, vor avea amenajat un spaţiu separat unde vor putea discuta cu purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Magistratul a făcut precizările respective în contextul în care jurnaliştii i-au solicitat unele informaţii despre tragerea la sorţi a preşedinţilor secţiilor de votare, discuţia purtându-se într-o sală a Tribunalului Gorj, Biroul Electoral având spaţiul amenajat la parterul Prefecturii Gorj.

„Ne deranjează prezenţa dumneavoastră, mai ales că veniţi câte 5-6. Nu e Normal să fie zilnic un du-te - vino prin sediul Biroului Electoral. Veţi discuta de acum încolo, periodic, cu purtătorul de cuvânt. Colaborarea cu Biroul nu înseamnă să întrebaţi orice şi oricând. Nicăieri nu scrie că aveţi drepturi în plus faţă de alte persoane”, a declarat Dumitru Păsărin. Prefectul de Gorj, Victor Banţa, a asistat şi el la discuţii, însă nu a intervenit, acesta menţionând doar că jurnaliştii vor obţine informaţii de la purtătorii de cuvânt ai mai multor instituţii implicate în organizarea alegerilor.

Actualul preşedinte al BEJ Gorj a avut deja câteva conflicte cu jurnaliştii care i-au cerut informaţii după ce a fost tras la sorţi în funcţia respectivă, Dumitru Păsărin declarându-se de fiecare dată deranjat de întrebările primite şi de curiozitatea jurnaliştilor. Acesta a găsit nefiresc şi faptul că unii dintre jurnalişti i-au pus întrebări fără să i se prezinte şi să se legitimeze. Magistratul a mai fost preşedinte al BEJ Gorj şi la referendumul pentru votul uninominal din anul 2007 şi şi atunci i-a ţinut pe ziarişti la uşă în ziua votării, nepermiţându-le accesul în sediul Biroului Electoral.

Purtătorul de cuvânt al actualului Birou Electoral Judeţean din Gorj a fost desemnat magistratul Cristina Celea, adjunct al lui Dumitru Păsărin, cu care jurnaliştii au avut o colaborare bună şi la alegerile locale din luna iunie, când aceasta a fost în fruntea Biroului Electoral Municipal Târgu Jiu.

Vizualizări: 93

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: