Mai multe ajutoare şi indemnizaţii, suspendate pentru neplata impozitelor

Târgujienii care beneficiază de venitul minim garantat, de alocaţie de susţinere a familiei sau de indemnizaţie de creştere a copilului riscă să rămână fără bani timp de cinci luni, dacă au datorii la bugetul local. Cei care fac dovada că şi-au achitat datoriile în acest interval, primesc din nou ajutorul, urmând să se plătească şi suma cuvenită pe perioada suspendării.

Sute de târgujieni riscă să piardă ajutoarele sociale şi indemnizaţia de creştere a copilului dacă nu-şi achită taxele şi impozitele locale. Reprezentanţii municipalităţii spun că odată cu intrarea în vigoare a noi legii a asistenţei sociale foarte multe persoane nu vor mai beneficia de sprijinul statului din cauza datoriilor către bugetul local. “Până la data de 31 ianuarie avem obligaţia să-i verificăm pe cei care beneficiază de aceste ajutoare dacă au sau nu datorii la bugetul local. În acest sens urmează ca până pe 15 ianuarie să primim listele de la Agenţia de Prestaţii Sociale cu cei care beneficiază de indemnizaţie de creştere a copilului şi alocaţii de susţinerea familiei”, a declarat Mariana Budulan, directorul Direcţiei de Taxe şi Impozite Locale.

Plăţile suspendate pentru cinci luni

Beneficiarii de venit minim garantat, alocaţie de susţinere a familiei sau de indemnizaţie de creştere a copilului care nu îşi plătesc taxele şi impozitele locale vor fi suspendaţi din plată pe o perioadă de până la cinci luni. Reintră în plată în momentul în care fac dovada achitării taxelor şi impozitelor locale, urmând să primească şi suma cuvenită pe perioada suspendării. “Pentru persoanele care au datorii la bugetul local se va suspenda plata drepturilor pe o perioadă de cinci luni începând cu luna februarie. Această măsură este impusă prin Ordonanţa aprobată de Guvern la sfârşitul lunii decembrie”, a mai precizat Mariana Budulan. Asistaţii social care nu plătesc în termen de cinci luni impozitul sau nu achită alte taxe locale datorate vor fi scoşi din lista celor care primesc ajutoare financiare. Singurii care nu sunt vizaţi rămân beneficiarii de alocaţii de stat pentru copii.


VERIFICARE
Beneficiarii de ajutoare sociale vor fi verificaţi prin anchete sociale la fiecare trei luni. Ei au obligaţia să-şi actualizeze din şase în şase luni declararea veniturilor. Cei care se încadrează la prevederile legii 416 vor efectua în  continuare un anumit număr de ore de muncă în folosul comunităţii.

BENEFICIARI

În prezent, la nivelul municipiul Târgu Jiu 190 de familii primesc ajutorul social, 230 alocaţii de susţinere a familiei monoparentale, 388 alocaţii complementare şi alte câteva sute beneficiază de indemnizaţii pentru creşterea copilului.

Vizualizări: 119

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: