Majorarea salarială promisă în aprilie, amânată

Minerii şi energeticienii nu vor primi salarii mai mari din aprilie, aşa cum a anunţat conducerea CE Oltenia pentru că procesul de reorganizare al personalului TESA nu a fost finalizat. Directorul Diviziei Miniere din CE Oltenia, Daniel Antonie, a explicat faptul că salariile ar putea fi majorate cu banii din economiile făcute de administraţie prin mutarea acestei categorii de personal în producţie.

Reorganizarea personalului TESA continuă şi în aprilie, deşi administraţia anunţase că se va încheia la sfârşitul lunii martie. Drept urmare, majorarea de salarii anunţată începând cu luna aceasta nu va mai fi acordată. „Este în curs de desfăşurare această organizare la nivelul Complexului Energetic Oltenia. A început cu direcţiile şi o să se continue. Fiecare om o să aibă până la urmă un loc de muncă, conform pregătirii. Nu s-a terminat procesul încă, probleme sunt tot timpul pe fiecare direcţie în parte în sensul că sunt anumite direcţii tehnice unde locurile nu sunt ocupate, sunt direcţiile economic şi juridic unde personalul este foarte mult şi aici se caută soluţii pentru fiecare om în parte să aibă un loc de muncă”, a declarat Daniel Antonie, directorul Diviziei Miniere a CE Oltenia.  Reorganizarea personalului TESA pare a fi departe de a se încheia. Situaţia nu este clară nici măcar la punctele din Târgu Jiu, cu atât mai puţin în fiecare unitate minieră şi energetică în parte. Puţini sunt cei care au primit deciziile sau au semnat vreun act adiţional la contract pentru a consimţi acest transfer.

2.300 era numărul de personal TESA din CE Oltenia

800 de angajaţi au fost redistribuiţi în producţie pe salarii mai mici

1 milion de euro anual ar fi economia rezultată în urma reorganizării TESA

“Economiile la fondul de salarii rezultate în urma noii organigrame se vor constitui în măriri de salarii ale muncitorilor şi personalului direct productiv, începând cu luna aprilie 2014”

Comunicat de presă CE Oltenia

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: