„Mama criminală” din Bărbăteşti ar putea fi nevinovată

Gorjeanca băgată după gratii în vară și trimisă în judecată pentru că în aprilie ar fi născut și și-ar fi aruncat pruncul să-l mănânce câinii din curtea Spitalului de Urgență Târgu Cărbunești susține că nu era în unitatea medicală în perioada în care s-au întâmplat acele fapte. Maria Pavel din Bărbăteşti a spus că nepotul de care avea grijă în spital s-a externat cu două zile înainte de pruncucidere. Femeia a susţinut că nu a fost însărcinată în perioada respectivă, dar procurorii susţin că au încriminat-o în baza unor teste ADN.  Cazul a fost instrumentat de procurorul Emil Moţa.

La procesul pe care îl are pe rolul Tribunalului Gorj, femeia spune că ea a părăsit unitatea sanitară pe 16 aprilie, iar bebelușul devorat de maidanezi a fost descoperit pe 18 aprilie, ea fiind la spital pentru a avea grijă de un nepot. Cel mic a fost externat pe 16, iar Maria Pavel susține că nu mai avea ce să caute în spital după acea dată, ea reafirmând și că nu era însărcinată.

La termenul de ieri din procesul pe care îl are pe rol, femeia a ascultat declarațiile a doi martori care au venit în fața instanței de judecată pentru a spune adevărul. Ea a putut astfel să audă că niciunul dintre cei doi, foști pacienți internați în același salon cu nepotul pe care l-a îngrijit, nu au remarcat că ea ar fi fost însărcinată. O femeie gravidă iese de regulă în evidență, mai ales că natalitatea în România e în scădere, iar la o simplă privire pe stradă, numărul celor însărcinate este extrem de redus. Maria Pavel și avocata sa, Gabriela Liao, fostă șefă la Vama Târgu Jiu, susțin tocmai faptul că dacă ar fi fost gravidă ceilalți pacienți din salon ar fi remarcat acest lucru.

Și mai interesantă este însă declarația unuia dintre martori, un tânăr care avea piciorul rupt în acele zile din aprilie și care venise la spital pentru o operație. Acesta a menționat în fața judecătorului Teofil Boncu că Maria Pavel nu ar mai fi fost în spital din 16 aprilie, dată în care reține că a fost externat nepotul acesteia, martorul precizând și că nu a observat-o pe femeie în salon în ziua externării celui mic. Mama și bunica au venit după băiat, nu și Maria Pavel, lucru pe care îl susține și femeia acuzată că și-a aruncat copilul în ghearele maidanezilor din spital. Inculpata a primit însă ieri o prelungire a mandatului de arestare preventivă până după sărbătorile de iarnă, testele ADN incriminând-o ca fiind mama care a comis oribila faptă înregistrată în primăvară la Târgu Cărbunești.

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: