Mama neglijentă a fost sancţionată

Mama copilului din Rovinari care a fost nevoit să doarmă în scara unui bloc din cauză că părinţii nu erau acasă să îi deschidă uşa a fost amendată pentru neglijenţă. Mama este despărţită de tată şi îşi creşte copilul cu ajutorul bunicii. Nici acum se ştie de ce mama a anunţat dispariţia micuţului la 2 noaptea, la mai bine de 14 ore de când acesta trebuia să se întoarcă de la şcoală. Mama, copilul şi bunica vor beneficia o vreme de consiliere.

Cinci sute de lei este amenda primită de la poliţie de Camelia Iordăchescu, cea care şi-a dat copilul dispărut joia trecută. Micuţul a fost găsit de oamenii legii dormind în scara blocului şi a povestit că s-a dus acasă când a ieşit de la şcoală, dar acolo nu era nimeni să îi deschidă uşa. În urma anchetei desfăşurate de poliţişti, aceştia au decis să o sancţioneze pe femeie pentru neglijenţă. „În baza declaraţiilor mamei şi bunicii, dar şi a cercetărilor efectuate de noi, am decis sancţionarea pentru neglijenţă a mamei cu amendă contravenţională în valoare de 500 de lei”, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj.

Riscă decăderea din drepturile părinteşti

Reprezentanţii Direcţie Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au decis, în urma discuţiilor purtate atât cu mama şi bunica, dar şi cu micuţul, că aceştia au nevoie de consiliere. „Noi am preluat cazul. O echipă din cadrul direcţiei a fost acasă la această familie, au stat de vorbă şi am stabilit ca mama şi bunica să fie consiliate pentru a conştientiza cele întâmplate şi pentru a nu mai fi puse din nou în această situaţie, iar copilul pentru a nu avea de suferit în plan psiho-social. Rămâne să stabilim dacă această întâmplare neplăcută a fost o greşeală fără intenţie sau este vorba de neglijenţă”, a declarat Ninela Gruia, director adjunct al DGASPC Gorj. 

Rămâne de văzut dacă mama va fi decăzută din drepturile părinteşti.

Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: