Manageri noi la Spitalul Judeţean Târgu Jiu şi Spitalul Dobriţa

Spitalul Judeţean Târgu Jiu şi Spitalul Dobriţa au de ieri noi manageri. Este vorba despre Tiberiu Tătaru care a ocupat locul lui Marius Sponoche şi despre Cornel Fâcea, care a fost numit în funcţia de manager al spitalului de la Dobriţa. Aceasta a fost strategia preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj după rezilierea contractului cu firma Tetraedru care a implementat managementul privat. Deşi în urmă cu câteva săptămâni spunea că nu va strica bunul mers al activităţii  spitalului Dobriţa, Ion Călinoiu a decis aducerea lui Tătaru la Spitalul Târgu Jiu. Călinoiu spune că nu a contat carnetul de membru PSD al lui Tătaru, ci realizările acestuia.

Conducerea Consiliului Judeţean Gorj a uns ieri doi manageri. În timp ce la Târgu Jiu preşedintele Ion Călinoiu îl numea în funcţie pe Tiberiu Tătaru, vicepreşedintele Ciprian Florescu făcea acelaşi lucru la spitalul Dobriţa, unde îl instala în funcţia de manager pe Cornel Fâcea, fostul şef al Serviciului de Achiziţii. Ion Călinoiu spune că aducerea lui Tiberiu Tătaru la cârma Spitalului Judeţean Târgu Jiu a fost cea mai bună soluţie pe care a avut-o după rezilierea contractului cu firma Tetraedru. „Domnul Tiberiu Tătaru este numit interimar în funcţia de manager al Spitalului Judeţean Târgu Jiu. La Spitalul Dobriţa a format o echipă de conducere solidă şi cred că oricine de acolo poate prelua activitatea de organizare şi funcţionare a spitalului. Aici este o situaţie mai complicată şi sunt sigur că ideea mea de a aduce un manager neutru va da rezultate. Pot să vă spun că numirea pe criterii politice nu a fost o prioritate pentru mine”, a declarat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Numirea lui Tătaru s-a dorit a fi una discretă

Preşedintele Ion Călinoiu intenţiona să ţină numirea lui Tătaru departe de ochii presei, fapt pentru care a spus că va face un anunţ oficial în acest sens abia pe data de 16 aprilie. Vestea a răsuflat deşi Tiberiu Tătaru spunea cu o zi înainte de instalare că nu a purtat nici o discuţie cu nimeni în acest sens. Acesta a declarat ieri că a primit vestea cu doar câteva ore înainte de instalare. Lucru imposibil de crezut, dat fiind faptul că toţi şefii de secţii din spital fuseseră deja invitaţi la întâlnirea cu Tiberiu Tătaru. „Azi de dimineaţă am fost chemat în biroul preşedintelui Consiliului Judeţean şi mi s-a făcut propunerea de a ocupa funcţia de manager al Spitalului Judeţean şi am acceptat. Categoric, voi participa şi la concurs”, a declarat Tiberiu Tătaru. Acesta a mai precizat că intenţionează să stopeze exodul de medici şi rezolve problemele financiare ale Spitalului Judeţean.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: