Managerul Ciurel se apucă de presă şi pune ziariștii să vândă energie

Managerul Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurențiu Ciurel, se apucă de presă, iar ziariștii sunt invitați să vândă energie. Acesta a fost mesajul cu care Ciurel a venit la prima conferință de presă în calitate de manager privat.

Complexul Energetic Oltenia este cel mai scump producător din piaţa de energie și acesta este motivul pentru care energia pe cărbune este scoasă din sistemul energetic atunci când intră energia eoliană. Această afirmație, dar și concluzia unor jurnaliști, cum că pe secetă și nea’ Gheorghe poate fi manager bun la CEO, l-a deranjat pe Laurențiu Ciurel. Pare deranjat de articolele apărute în ultima perioadă în presa locală, aşa că până la vară vrea să scoată un ziar.

Ciurel recunoaşte că atâta poate

Cum vânzările de energie nu merg, deși Laurențiu Ciurel face tot ce poate, acesta s-a gândit să se apuce de tipărit ziare! Managerul Ciurel vrea să le prezinte celor 19 mii de salariați adevărul lui, nu cel apărut în ziarele în județ. Acesta a declarat că face tot ce poate pentru a crește vânzările de energie și pentru a scădea prețul de producție. Nici ziariștii nu ar putea mai mult, crede Ciurel. “Indiferent câți ziariști vor ajunge să conducă acest sistem, să fie directori sau în Directorat, să știți că nu veți putea nici dvs., nici oricine altcineva să facă această energie pe cărbune mai ieftină decât cea hidro sau mai ieftină decât cea nucleară”, a declarat Laurențiu Ciurel. „Vrem, nu vrem, asta e realitatea, în toată lumea asta energia termo e mai scumpă decât hidro și nucleară”, a mai spus managerul. Ciurel a recunoscut că nu are soluţii de reducere a costurilor, dar atunci apare întrebarea ce îl recomandă să rămână director, câtă vreme complexul nu are piaţă la actualele costuri.

CEO face concurență pe piața media

Și, dacă în sistemul energetic a arătat ce poate, Ciurel se apucă de presă. Acesta a menționat că în câteva luni vrea să pună bazele unui proiect pentru tipărirea unei fițuici interne, în care să prezinte adevărul. “O să vă facem concurență. În curând o să avem un ziar intern, nu știu cum o să se numească. Pentru ziarul intern nu avem decât plan, va fi scris de personalul nostru, dar vrem să ne comunicăm adevăratele planuri, adevăratele cifre, adevăratele situații, nu cele care apar diferit de la o publicație de la alta. O să facem ziarul nostru, asta e adevărata situația de fapt, nu ce scrie presa”, a mai spus șeful CEO.

Printre altele, acesta le-a transmis patronilor de presă să-și facă studii de audiență, iar compania va avea relații comerciale cu primele cinci clasate instituții media.

Ce o să scrie în ziarul lui Ciurel

„Activitatea nu e așa cum ne-o doream, consumul de energie a scăzut cu 5%, iar pe piață au apărut câteva mii de MW putere instalată nouă ceea ce ne face să simțim din plin acest șoc, pentru că CEO este cel mai scump producător de energie din sistem”, transmite Laurențiu Ciurel.

Mai mult, cu toate „eforturile depuse de conducere”, la momentul acesta CE Oltenia funcționează cu doar cinci grupuri. CE Oltenia dă acum în sistem 1300 de MWh, deși ar trebui să dea circa 1700 de MWh ca să fie la pragul de rentabilitate. Nu se ştie cum, dar chiar şi în aceste condiţii, complexul raportează profit şi dă asigurări că nu vor fi disponibilizări.

“Nu există la ora aceasta nici un pericol pentru angajații CE Oltenia. Suntem cu plățile la zi, nu avem nici un leu datorie la bugetul de stat, furnizori. Nu s-a schimbat absolut nimic, chiar dacă producem la ora asta 1300 MW din 1600-1700 cât ar trebui. Am reușit să stăpânim cheltuielile în așa fel încât am încheiat luna ianuarie cu un profit relativ bun (n.red- 20 de milioane de lei), iar luna februarie se arată în același condiții”, a mai spus Ciurel. Acesta are un mesaj și pentru minerii din zona Motru. În aprilie, merg în concediu forţat pentru alte cinci zile. Dar, nu există pericolul pierderii locului de muncă. Cu astfel de informații adevărate, sigur cei 19 mii de salariați vor sta liniștiți...

Vizualizări: 147

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: