Manta şi Gorgotă nu pot candida la vreo funcţie în PNL Gorj

Doi dintre aspiranţii la vreo funcţie în PNL Gorj, Pantelimon Manta şi Daniel Gorgotă mai are nevoie de vreo două luni pentru a împlini anul minim impus pentru a i se accepta o candidatură. În plus, ei nici nu sunt delegaţi la şedinţă şi, ca atare, nici măcar de propriul vot nu aveau cum să beneficieze…

Pantelimon Manta a fost exclus din PNL cu mai bine de un an în urmă şi ceea ce părea atunci o simplă hârjoneală între liberali devine acum un motiv bun pentru fostul deputat de a lăsa baltă politica pentru totdeauna. „Am făcut solicitare la secretariatul general al partidului pentru a lămuri această chestiune şi am fost informat că domnul Manta, fost deputat al filialei, nu se regăseşte în baza de date cu membrii partidului. A fost exclus, a făcut contestaţie spune dumnealui, nu ştiu ce s-a întâmplat, dar atâta timp cât nu este membru nu poate să candideze. Şi vă menţionez că nu este singura persoană care doreşte să candideze pentru o funcţie în PNL Gorj şi este în această situaţie. Am o listă întreagă de persoane excluse sau sancţionate sub diferite forme, cărora statutul nu le permite o candidatură”, declară Ionuţ Stroe, preşedintele interimar al PNL Gorj. Manta declară că el este însă membru de partid. „Dacă nu sunt binevenit  am demnitatea şi onoarea necesare să fac pasul înapoi, în sensul de nu  mai face politică. În aşteptarea răspunsului d-voastră vă doresc toate cele bune!”, precizează Manta.

Pe Daniel Gorgotă nu calitatea de membru la PNL îl împiedică să candideze, ci vechimea insuficientă pe care o are. „Primul lucru pe care trebuie să-l facă domnul Gorgotă era acela de a citi statutul PNL. Este prima obligaţie a unui membru de partid”, spune Dian Popescu.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: