Manu Tomescu a ieșit din greva foamei

Manu Tomescu anunță că a ieșit din greva foamei după 24 de ore de protest. "În această dimineață la orele 6:00 s-au încheiat discuțiile din cadrul comisiei de negociere. Ultima ofertă ce a putut fi obținută de la Directoratul C.E.Oltenia vă va fi prezentată de către liderii dumneavoastră de sindicat, chiar în această dimineață", a scris vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari pe pagina de socializare.

Potrivit unor surse, s-a ajuns la o creștere salarială de 700 de lei brut pentru muncitori, 500 pentru conducătorii de formaţii de lucru şi 400 pentru şefii de sector. Rămâne de văzut dacă banii vor fi dați ca adaos salarial sau introduși în salariul de încadrare.

Și ceilalți patru colegi care se solidarizaseră cu el au încetat protestul. "Consider că meritul pentru obținerea acestor drepturi și creșteri salariale este in primul rând al minerilor care au dat dovadă de curaj, demnitate și solidaritate, și pe această cale le transmit toată stima și admirația mea", a mai scris liderul sindical.

Rămâne de văzut dacă miile de mineri aflați în întrerupere spontană de activitate vor realua lucrul. Greva spontană a început vineri la Jilț Nord și s-a extins până luni în toate carierele minier. (A.A.)

Vizualizări: 4,024

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: