Maria Lupulescu rămâne după gratii

Magistraţii Tribunalului Gorj au decis marţi seara să emită mandat pe numele femeii de afaceri din Târgu Jiu, acuzată de producerea unei evaziuni fiscale de aproape 1,3 milioane lei.

Judecătorii au decis ca Maria Lupulescu să stea după gratii în următoarele 20 de zile, cealaltă femeie care a fost arestată odată cu ea, în cursul zilei de luni, fiind cercetată în stare de libertate. Ana Guţă are însă interdicţie de a părăsi localitatea de domiciliu în următoarele 30 de zile, sentinţa în cazul celor două nefiind însă una definitivă, cel mai probabil atât acestea cât şi procurorii urmând să declare recurs, iar Curtea de Apel Craiova să fie cea care dă un verdict final.

Ambele femei au primit decizia judecătorilor gorjeni în stare de libertate, până la luarea unei decizii acestea fiind lăsate libere, ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore expirând pe parcursul judecăţii. Lupulescu a fost încătuşată pentru că în ultimii doi ani ar fi vândut peste 20 de tone de carne pe care nu le-a înregistrat în contabilitatea firmei sale.

Când situaţia respectivă a fost descoperită de organele de control, femeia de afaceri a apelat la medici sanitar veterinari, în special la Ana Guţă, pentru a obţine acte false din care să rezulte că marfa era stricată şi nu trebuia înregistrată în contabilitate. Cercetările poliţiştilor şi procurorilor au dus însă la descoperirea documentelor false şi, astfel, cele două femei au ajuns să poarte cătuşe fie şi pentru 24 de ore, în cazul lui Guţă, Lupulescu rămânând în continuare în spatele gratiilor.

Potrivit procurorilor, în perioada 2010-2012, firma Mariei Lupulescu a comercializat mărfuri în valoare de 6.227.584 lei fără a înregistra veniturile obţinute, pentru care a întocmit în fals documente ce atestau distrugerea sau livrarea către terţe persoane juridice, în acest mod sustrăgându-se de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat cu  suma de 1.286.751 lei.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: