Marian Rotaru, judecat pentru evaziune

Are numele şi prenumele unui cunoscut politician gorjean, dar, pentru a-i linişti pe susţinătorii acestuia şi pentru ca duşmanii lui să nu se bucure în zadar, menţionăm că e vorba doar de o coincidenţă de nume. Primarul din Leleşti nu are nicio legătură cu această poveste, Marian Rotaru, cel trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, fiind un craiovean care este administrator la mai multe firme. Bărbatul are o astfel de firmă şi la Târgu Jiu, motiv pentru care a şi fost luat la întrebări de anchetatorii gorjeni. Oamenii legii au descoperit în contabilitatea acestuia facturi în alb înregistrate ilegal, totul în ideea de a plăti la stat taxe şi impozite mai puţine.

„Prin actul de sesizare a instanţei de judecată s-a reţinut că în perioada mai 2010 – aprilie 2011, inculpatul Rotaru Marian a evidenţiat în actele contabile ale unei societăţi comerciale cu sediul în mun. Târgu-Jiu, la care era administrator, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, cheltuieli nereale în baza unor facturi fictive, în scopul de a se sustrage de la plata către bugetul statului a sumei de 495.382 lei, reprezentând TVA şi impozit pe profit”, a precizat Parchetul într-un comunicat de presă.

Anchetatorii îl acuză pe Rotaru de comiterea în formă continuată şi în stare de recidivă postexecutorie a infracţiunii de evaziune fiscală. Inculpatul nu a plătit prejudiciul de aproape o jumătate de milion de lei şi, fiind recidivist, are şanse zero să primească o sentinţă cu suspendarea pedepsei, aşa cum s-a decis în ultimele luni de către judecători în alte cazuri de evaziune fiscală. Mai mult, pe parcursul cercetărilor, anchetatorii gorjeni au constatat că omul de afaceri din Craiova nu are nimic în proprietate şi, ca urmare, nu au avut pe ce să instituie sechestrul asiguratoriu.

Vizualizări: 177

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: