Alionescu: Primirea CSM în Liga Naţională este o reparaţie morală faţă de Târgu Jiu

Echipa de baschet a CSM Târgu Jiu va putea juca în urna valorică B a Ligii Naţionale masculine. Echipa din Târgu Jiu a fost invitată luni de Federaţia Română de Baschet să ocupe locul rămas vacant prin retragerea din campionat a echipei CSM Târgu Mureş.

Consiliul Director al Federaţiei Române de Baschet a aprobat cu unanimitate de voturi invitarea echipei CSM Târgu Jiu de a participa în LNBM, sezonul 2019 - 2020. Antrenorul echipei de baschet a CSM Târgu Jiu, Claudiu Alionescu, consideră acest gest ca fiind şi o reparaţie morală faţă de Târgu Jiu, sezonul trecut echipa ACS Târgu Jiu reuşind promovarea, dar retrăgându-se din campionat din cauza problemelor financiare.

Reporter: Cum aţi primit vestea că echipa de baschet a CSM Târgu Jiu va putea juca în Liga Naţională?

Claudiu Alionescu: Cu bucurie am primit vestea, pentru că este un nivel superior celui la care ne înhămăm acum. Dar în acelaşi timp ne şi obligă, pentru că sunt echipe de tradiţie acolo, sunt formaţii care îşi doresc promovarea în prima urnă valorică. Şi vor fi cu siguranţă meciuri strânse şi de un nivel calitativ foarte înalt.

Rep.: Cum aţi interpretat acest gest al celor de la federaţia de baschet de a invita să joace o echipă din Târgu Jiu?

C.A.:  Până la urmă cred că este o reparaţie morală faţă de Târgu Jiu şi judeţul Gorj, pentru că anul trecut am fi meritat să jucăm acolo cu echipa ACS Târgu Jiu, noi am promovat din punct de vedere sportiv. Şi, astfel, publicul nostru din Târgu Jiu se va putea bucura de un nivel baschetbalistic mai înalt de calitate în Superliga Naţională, chiar şi pentru Grupa valorică B.

Rep.: La ce vă aşteptaţi acum la debut, va fi greu să faceţi faţă în Liga Naţională?

C.A.: Va fi foarte greu pentru că programul de pregătire noi l-am făcut pentru Liga a doua şi lotul de jucători a fost conceput astfel, pentru a putea emite pretenţii pentru a ajunge la baraj din liga a doua. De aceea ne aşteaptă o muncă asiduă. Jucătorii sunt profesionişti, şi ei îşi doresc să evolueze la un nivel mai înalt. Şi eu am încredere că, cu multă muncă şi unitate de grup putem depăşi orice obstacol care ne va apărea în cale.

Rep.: Veţi mai aduce întăriri acum, că echipa va juca la un alt nivel?

C.A.:  Cu siguranţă vom mai aduce şi câteva întăriri la nivelul lotului. Acum, în Liga Naţională, regulamentele ne permit să aducem şi să folosim jucători străini. Bugetul nu este însă unul atât de mare, care să ne permită un număr mare de jucători străini. Dar nici nu vrem să aducem foarte mulţi străini, o să aducem doar unul sau două posturi care vor fi acoperite, pentru a fi dublate, pentru că eu mă bazez foarte mult pe aceşti jucători români din lot, şi pe dorinţa lor de afirmare.

Vizualizări: 3,157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: