Meciul de la Iaşi îi trezeşte amintiri neplăcute lui Tilincă

Atacantul Cosmin Tilincă va juca la meciul de la Iaşi, acolo unde în urmă cu un an a suferit cea mai gravă accidentare din cariera sa. După ce în urmă cu un an marcase ultimul său gol, Tilincă a avut o perioadă neagră în carieră, revenind cu greu după accidentarea respectivă, la cam o jumătate de an, şi apoi fiind neglijat de fostul antrenor care a apelat doar foarte rar la serviciile sale. Etapa trecută însă Tilincă a făcut un joc foarte bun şi a şi marcat, dorind acum să continue la iaşi şi în meciurile care vor urma seria de reuşite.

Reporter: A venit în sfârşit şi golul pentru tine la ultimul meci, vor urma altele?

Cosmin Tilincă: Să sperăm, pentru că de aceea am vrut să fiu atacant ca să marchez. Vom vedea ce va fi de acum înainte, mai sunt patru meciuri de disputat şi sper să marchez cât mai multe goluri.

Reporter: Cum e să te întorci la Iaşi, la locul în care ai suferit cea mai gravă accidentare de până acum?

Cosmin Tilincă: Am mai fost şi în cupă dar acum merg din nou în campionat. Dar a trecut aproape un an de la acel meci în care eu m-am accidentat. Pentru mine a fost un meci şi bun şi rău acela de acum un an. Bun pentru că am marcat un gol dar şi rău pentru că a venit acea accidentare care m-a ţinut cam şase luni pe bancă. Îmi pare rău că nu mi s-au dat mai multe şanse după ce am revenit din nou la echipă după acea accidentare. Dar asta a fost viaţa, sper ca acum să fiu mai ferit de accidentări şi să joc mai mult pentru că un jucător are nevoie de meciuri şi de continuitate ca să fie la potenţial maxim.

Reporter: O să fie un nou început acum pentru tine prin faptul că ai marcat?

Cosmin Tilincă: Nu, un nou început a fost atunci când mi-am revenit după accidentarea aceea şi a urmat o perioadă mai grea în care n-am fost aşa de mult folosit. Dar sper ca de acum înainte să joc şi să fiu pe placul antrenorului. Normal că dacă nu respect ceea ce îmi spune şi nu dau goluri nu am cum să joc. Nu poţi juca dacă nu înscrii pentru că acesta e obiectivul atacanţilor.

Reporter: Voi atacanţii vă simţiţi în vreun fel ameninţaţi de jucătorii de atac care tot vin la probe?

Cosmin Tilincă: Concurenţa e binevenită dacă se face corect. Cel puţin eu nu mă supăr dacă e unul mai bun şi va juca înaintea mea. Dacă el dă goluri mai multe şi joacă mai bine, jos pălăria. Dacă nu, normal că atunci nu îmi convine. Dar venirea lor ne motivează mai mult şi sper să jucăm noi mai bine, cei care suntem deja la echipă.

Reporter: Cum ţi se pare acum programul de jocuri de pe final de tur al echipei?

Cosmin Tilincă: E puţin încărcat cu acest joc de la Iaşi, pentru că dacă se juca în weekend cum era programat puteam spune că e un program normal dar a venit acel caz de gripă porcină de la Iaşi şi ei nu s-au antrenat şi au reuşit astfel să amâne meciul. Puţin psihic ne afectează acest lucru dar noi suntem pregătiţi să jucăm şi apoi să vedem şi cu Rapidul cum va fi. Ne afectează pentru că eram şi acum pregătiţi să jucăm, dar unii fac ce vor.

Reporter: Cât de important e acest meci de la Iaşi pentru voi?

Cosmin Tilincă: Ca orice meci e foarte important. Ei sunt în spatele nostru, normal e un meci de şase puncte pentru că dacă îi batem rămân acolo jos şi noi ne mai depărtăm. La fel şi cu Rapid, Timişoara sau Alba Iulia, sunt meciuri foarte importante

Reporter: Mai e nevoie de şapte puncte pentru a încasa primele la final de tur....

Cosmin Tilincă: Deocamdată suntem în grafic, tot timpul am fost acolo pe locul zece sau pe 11 dar în general am fost în obiectiv. Sperăm că şi la final vom fi la fel când se trage linie. Toate sunt la fel, ne dorim victoria şi acasă şi în deplasare şi sperăm să şi reuşim. Este mai greu meciul cu rapid pentru că presiunea e mai mare pentru că jucăm în faţa suporterilor. Ei îşi doresc victorii şi noi la fel, dar vom vedea la ora jocului.

Reporter: Conducerea spune că ar fi obligatoriu să nu pierdeţi la Iaşi şi să câştigaţi cu Alba Iulia?

Cosmin Tilincă: E ceva realizabil, mai ales că mai poţi ciupii câte un punct şi cu rapid şi de la Timişoara. Eu cred că toate meciurile sunt importante.

Vizualizări: 86

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: