Medic de familie: Problema e la bufet

Circa șaizeci de medici de familie din Gorj s-au înscris să vaccineze antiCovid în cabinetele medicale. Serul folosit va fi cel de la Johnson & Johnson și va fi făcută o singură doză. Cu toate acestea, mulți medici de familie nu au vrut să se implice în campanie. Au motivat că pacienții care au vrut să facă vaccinul l-au făcut deja.

Deși medicii spun că vaccinarea împotriva coronavirusului este banală și nu trebuie un instructaj special, prea puțini s-au înscris în campanie. În total, în județul Gorj, 59 de medici au anunțat că vor vaccina antiCovid în propriile cabinete. „Este un lucru banal, cunoscut. Vaccinăm de câteva ori pe an absolut în același mod cum se vaccinează pentru orice prevenție. Nu înțeleg de ce are cineva impresia că această vaccinare antiSarsCov2 ar fi deosebită față de celelalte. Nu trebuie făcut niciun fel de instructaj, nu cred că trebuie alte echipamente decât se folosesc în mod curent la orice vaccinare, masca, mănușile, halatul, lucrat steril”, a declarat Mihail Moisescu, președintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj.

Cum explică medicii neimplicarea în campania de vaccinare? Susțin că pacienții de pe listele lor, care au vrut să se vaccineze, au făcut-o deja. „Problema este alta. Pentru noi, vaccinarea că este antiSarsCov2, antirujeolică, antigripală, sunt proceduri medicale absolut banale. Eu nu fac parte din cei care s-au înscris în această campanie de a vaccina. De ce? Pentru că cei care au dorit să se vaccineze dintre pacienții mei și dintre cei cu care am stat de vorbă deja s-au vaccinat de mult. Mai sunt acum pentru rapel vreo cinci, șase. Problema e că de trei săptămâni încercăm să aducem spre vaccinare și alte persoane, dar refuză. E rău, nu e bine, mai ales că e vorba de cei care stau în oraș. Mulți din rural mi-au spus că ei nu ies din curte. Problema, la țară, e bufetul”, a mai spus medicul Moisescu, la Tele3.

Pentru fiecare persoană vaccinată, un medic de familie primește câte 40 de lei.

Vizualizări: 2,758

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: