Medicii de la Spitalul Dobriţa tratează bolnavii ca-n război

Un medic şi un asistent tratează 40 de bolnavi. Această situaţie este întâlnită la Spitalul de Pneumoftiziologie „Tudor Vladimirescu” de la Dobriţa. Cadrele medicale de aici fac cu greu faţă numărului mare de bolnavi internaţi. Toţi se aşteptau ca odată cu deblocarea posturilor să se rezolve situaţia, însă nu a fost aşa. Ministerul Sănătăţii a aprobat un singur post pentru a fi scos la concurs. Şi aici este o încurcătură: prin adresa venită la spital  se comunică angajarea unui medic, dar pe site-ul ministerului apare un asistent.

 „Este foarte greu. Noi avem în medie 80 de bolnavi internaţi şi suntem pe tură un medic şi o asistentă pentru 40 de bolnavi. Nici nu mă gândesc ce se poate întâmpla dacă intervin trei urgenţe în acelaşi timp, noi suntem doar doi oameni. Am vorbit cu colegii noştri din ţară şi de peste hotare şi ne-au zis că parcă am fi în război, să tratăm atâţia pacienţi câţiva oameni. În mod normal trebuie să fie un medic la 18 bolnavi, dar noi tratăm dublu”, a declarat Marian Olaru, medic şef.

Singura soluţie pentru a ieşi din această situaţie era deblocarea posturilor. Deşi conducerea unităţii spitaliceşti a cerut mai multe posturi de asistenţi, medici şi infirmiere, nu s-a deblocat decât un singur post. Mai mult decât atât, nu se ştie dacă postul este de medic sau de asistent. „Noi am solicitat la minister 19 posturi, trei de medici, cinci de asistenţi şi restul de infirmiere şi îngrijitoare. Ni s-a deblocat un singur post, dar nu ştim despre ce post este vorba. La spital ne-au trimis o adresă cu un post de medic iar pe site apare tot un singur post deblocat nu mai multe dar de asistent medical. Noi acum nu ştim ce post urmează să scoatem la concurs”, susţine Marian Olaru.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: