Medinţu: Spargerile de cazan devin costisitoare

Primăvara nu este un anotimp favorabil pentru Complexul Energetic Oltenia, care intră cu greu în piaţă. Energia eoliană, fotovoltaică şi hidroelectrică ocupă mai mult de jumătate din piaţă. Ca şi cum nu ar fi suficient, complexul se confruntă şi cu probleme la grupurile energetice.

CE Oltenia a fost nevoit să oprească la finele săptămânii trecute grupul 5 de la Rovinari, ca urmare a spargerii unui cazan. Directorul Diviziei Energetice, Aurel Medinţu, este îngrijorat de costurile reparaţiei. „Grupul s-a oprit accidental, fiind înlocuit cu un grup de la Işalniţa. Spargerile astea de cazan încep să devină destul de costisitoare, pentru că echipamentul este îmbătrânit. Am hotărât să rămână scos din rezervă şi săptămâna viitoare, ca să se facă nişte lucrări preventiv, măsurători de grosime la ţevi, să se înlocuiască cât mai multe din suprafeţele de schimb de căldură care sunt sub grosimea minimă. Grupul trebuie să intre într-o reabilitare de lungă durată, pentru readucerea în parametri normali a instalaţiilor de producere a energiei electrice, în paralel cu lucrările de conformare pe mediu, desulfurare şi şlam dens”, a explicat Aurel Medinţu, într-o intervenţie telefonică la Radio Infinit.

Problemele tehnice nu sunt singurele cu care se confruntă complexul energetic în această perioadă. Piaţa este dominată de energia eoliană, care ieri la prânz intra în piaţă cu 1.950 MWh, mai mult decât dublul cantităţii livrate de cele patru termocentrale din Complexul Oltenia.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: