Medinţu spune că avariile de la grupurile energetice nu sunt grave

Directorul Diviziei Energetice din cadrul CE Oltenia, Aurel Medinţu, a declarat că avarierea celor două grupuri energetice nu pune probleme în funcţionarea companiei şi asigurarea tuturor contractelor. Directorul a mai spus că în bugetul CE Oltenia sunt bani pentru serviciile de mentenanţă a grupurilor. Mai mult, acesta a spus că fonduri pentru acest segment vor fi prevăzute şi în bugetul pe 2014, care va fi gata în două săptămâni.

CE Oltenia a trebuit să oprească marţi două grupuri energetice, în urma unor defecţiuni. În fapt, spune directorul Aurel Medinţu, ceea ce s-a întâmplat cu cele două grupuri „nu este ceva deosebit“. „Grupul nr 5 din Rovinari are durata de viaţă într-o stare aproape de final, el urmând să intre într-o reparaţie de lungă durată după pornirea grupului 4. E o avarie aşteptată, s-a oprit preventiv. El o să fie dat ca rezervă mâine (n.red- astăzi) seară, urmând să fie pornit luni dimineaţă. În aceeaşi situaţie e şi blocul 3 de la Turceni, unde este o avarie la economizor, datorită îmbătrânirii materialului. Începând de mâine (n.red- astăzi) el va asigura rezerva terţiară lentă. Rău este că au venit două indisponibilizări deodată, dar nu am creat dezechilibre în sistem“, a declarat directorul Medinţu.

Directorul Diviziei Energetice a mai spus că în companie nu sunt probleme cu banii pentru investiţii. Medinţu a mărturisit că bani s-au folosit pentru chestiunile urgente. „Într-adevăr au fost canalizate toate resursele financiare către activităţile utile în vederea funcţionării grupurilor. Toate resursele financiare prevăzute în bugetul de venituri şi cheltuieli rectificat pentru mentenanţă sunt asigurate, deci din punctul meu de vedere nu e nicio problemă“, a declarat Aurel Medinţu.

Investiţii pentru o producţie de 14 TW

Posibil ca în bugetul rectificat investiţiile să fie la un nivel mai mare, dar în primul buget investiţiile prognozate au fost realizate în proporţie de 20%.

Chiar dacă investiţiile de mediu sunt mult întârziate, directorul Aurel Medinţu spune că în 2014 închiderea unor grupuri este exclusă. Directorul de la Energie a mai spus că în momentul de faţă la Rovinari sunt două grupuri retehnologizate, iar lucrările la al treilea, grupul 4, vor fi gata la mijlocul anului viitor. La Turceni sunt trei 3 grupuri retehnologizate, iar la Işalniţa s-a mers pe reparaţii. În viitor, grupurile 7 şi 8 de la Işalniţa vor intra în reparaţii.

Aurel Medinţu dă asigurări că în bugetul de venituri şi cheltuieli al companiei, pe 2014, sunt prevăzute cheltuieli pentru mentenanţă, în concordanţă cu producţia ce este prefigurată pentru anul viitor: „Partea de cheltuieli cu mentenanţa a fost discutată cu toate conducerile unităţilor de producere a energiei electrice şi nu sunt probleme. Cheltuielile de mentenanţă au fost prevăzute în concordanţă cu producţia care se prefigurează a fi realizată în 2014“. Bugetul, mai spune Medinţu, va fi gata în maxim două săptămâni. Conducerea CEO va concepe bugetul pe 2014 pe baza unei producţii de 14,5 TW, faţă de 18,5 TW cât a fost pe 2013, din care s-au realizat doar 12 TW.

Vizualizări: 174

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: