Memoriu pentru salvarea primăriei Bolboşi de la insolvenţă

Autorităţile locale din Bolboşi anunţă că vor înainta un memoriu la Prefectura Gorj prin care vor solicita sprijin astfel încât primăria să nu ajungă în situaţia de a intra în insolvenţă. S-a ajuns în această situaţie disperată după ce magistraţii din Bănie au dat o hotărâre în favoarea firmei Bob Transmondo, care are de recuperat de la autorităţile locale 647.700 lei pentru pietruirea a 1 km de drum, mare parte din sumă reprezentând penalități de întârziere.

Consiliul Local al comunei Bolboși s-a întrunit vineri, 9 octombrie, de urgență iar consilierii au împuternicit primăria să facă toate demersurile posibile astfel încât să nu fie declarată insolvabilă. Primarul Gheorghe Bilea spune că sumele de la fondul de rezervă al primăriei sunt prea mici pentru a rezolva această situație și că va înainta un memoriu autorităților de la nivel județean și central prin care va solicita sprijin pentru achitarea datoriei față de firma Bob Transmondo. "Am avut vineri o ședință de îndată privind situația procesului, am informat consilierii de ce ar putea să ni se întâmple. Consiliul Local ne-a împuternicit să facem tot ce este de cuviinţă să ieşim din situaţia aceasta delicată. Asta însemnă bani, să plătim penalităţile. Noi nu avem de unde. Numai să vină bani din alte surse, de la Guvern. Vom face un memoriu a Prefectură, la Guvern zilele acestea. Dacă nu o să vină sumele o să solicite insolvența. E o sumă destul de mare, aproape o treime din bugetul nostru anual. Poate primim ceva pe arierate, dar e condiţia acea să nu aibă firma datorii la stat. Poate o eşalonare, tot cu firma trebuie discutat. Dacă nu, se va ajunge la executare şi mai apare încă o sumă, destul de mare, cât valoarea pietrei. 80.000 o să fie numai executarea şi se adaugă la celelalte", a declarat Gheorghe Bilea, primarul comunei Bolboşi. 

Contractul cu firma Bob Transmondo a fost semnat de fostul primar al comunei în 2012, în plină campanie electorală, dar primăria avea la acea vreme conturile blocate şi nu a putut să-l onoreze în termen. Lucrările s-au ridicat la 82.000 lei însă în contract au fost prevăzute penalităţi de 1.300 lei pe zi.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: