Memoriul personalului nedidactic, dus de deputatul Mocioi la ministere

Salariile personalului nedidactic din şcoli vor fi dezbătute în Guvern la iniţiativa Niculinei Mocioi, deputat de Gorj din partea PP-DD. Este primul demers iniţiat de către un parlamentar gorjean după protestul Sindicatului Liber din Învăţământ, protest în cadrul căruia s-a atras atenţia asupra salariilor mici ale personalului auxiliar. Niculina Mocioi a cerut miniştrilor Remus Pricopie şi Mariana Câmpeanu să pună capăt umilinţei personalului nedidactic.

Niculina Mocioi, deputatul Partidului Poporului- Dan Diaconescu (PP-DD), a depus la Ministerul Educaţiei Naţionale şi la Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice memoriul Sindicatului Liber din Învăţământ, Târgu Jiu. Este vorba despre memoriul redactat şi susţinut de sindicatele din Gorj, prin care solicită casporul de vechime să nu mai fie inclus în salariul de bază al personalului nedidactic. „Am decis să aduc în atenţia miniştrilor problema a sute de persoane din Gorj. Nu cred că 600 de lei este un salariu cu care poţi să pui mâncare pe masă, să te îmbraci, să plăteşti facturi şi să-ţi trimiţi copilul la şcoală. Am cerut celor doi miniştri, Remus Pricopie şi Mariana Câmpeanu, să găsească soluţii pentru problema oamenilor sau cel puţin să aflăm care sunt paşii ce trebuie urmaţi pentru ca personalul nedidactic să nu mai fie umilit“, a declarat Niculina Mocioi.

Demersului deputatului PP-DD vine la puţin timp după protestul membrilor Sindicatului Liber din Învăţământ (SLI), care a atras atenţia asupra salariilor mici ale femeilor de serviciu. „Femeile de serviciu au un salariu foarte mic şi am trimis memorii la factorii de decizie din Gorj care au legătură cu centrul. Normal ar trebui să aibă minimul pe economie, la care să se pună sporul de vechime, dar în realitate, chiar şi cu sporul acesta este sub minimul pe economie”, a precizat Florinela Ponta, preşedinte SLI Gorj.

POSTURI

Liderii de sindicat din învăţământ spun că salariile personalului nedidactic nu au mai fost indexate din 2008, aceste categorii de personal trebuind să acopere toate normele întrucât posturile au fost blocate. 

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: