Merg cu gânduri mari la Florenţa

Pandurii decolează în această dimineaţă spre Florenţa cu un singur gând. Să facă meciul vieţii şi să nu piardă contra celor de la Fiorentina. Pe gorjeni îi aşteaptă însă cea mai dificilă misiune a primei lor aventuri europene de până acum.

Fiorentina – Pandurii se anunţă un meci cu potenţial de spectacol. Italienii au învins în ultima etapă pe Juventus cu 4-2, în timp ce trupa lui Pustai a umilit pe Botoşani cu 6-1.

Îşi iau zborul spre Italia

Pandurii nu au prea mult timp la dispoziţie să savureze victoria de senzaţie cu FC Botoşani. După încă două antrenamente la Tg-Jiu, Eric şi compania au plecat aseară spre Craiova acolo de unde în această dimineaţă se vor îmbarca spre o nouă misiune europeană. Cea mai grea de până acum dacă ne luăm după numele adversarului, Fiorentina. Zborul spre Italia va fi cel mai scurt totuşi din toate cele europene parcurse de gorjeni. Până la Tallinn şi Tel Aviv au mers cu avionul circa 2.000 de kilometri iar până la Porto de două ori câte 3.000 de kilometri. Între Craiova şi Firenze sunt însă doar 1.000 de kilometri aşa că după o oră şi un pic, delegaţia gorjeană va ateriza în oraşul italian. Pustai a decis din nou să deplaseze tot lotul de jucători pentru că după duelul cu Fiorentina, pandurii vor rămâne la Timişoara pentru dubla cu ACS Poli (Liga 1) şi Ripensia (Cupă).

Rămân invincibili?

Pandurii au mers excelent până acum în deplasările europene. Eric şi compania au câştigat la Tel Aviv şi Braga în preliminarii şi au remizat la Tallinn şi Guimaraes cu Pacos de Ferreira, primul în preliminarii, al doilea în grupe. O performanţă demnă de remarcat având în vedere că vorbim de o echipă debutantă în cupele europene. Gorjenii speră să-şi menţină această invincibilitate şi după meciul cu echipa lui Montella. Pe hârtie, italienii sunt favoriţi cerţi. Sunt pe locul 5 în Serie A şi au revenit de la 0-2 la 4-2 în ultima etapă cu Juventus. Aşa că şi forma de moment e una grozavă în tabăra peninsularilor în ciuda absenţei lui Mario Gomez.

Fotbalul nu se joacă însă pe hârtie, iar pandurii mizează pe o mobilizare totală pentru a veni cu cel puţin un punct de la Florenţa. „Ne gândim la meciul cu Fiorentina. Sper să reuşim acele evoluţii bune din Europa. Ar fi bine dacă am reuşi să marcăm mai multe goluri la Fiorentina”, crede Pustai care pare să conştientizeze că în cazul în care se închid în apărare, gorjenii sunt victime sigure în faţa lui Rossi şi compania.

2 – victorii şi 2 egaluri au pandurii în Europa League în deplasări

5 – goluri au marcat gorjenii în cele 4 meciuri din deplasare de până acum. Au primit în schimb doar 2 goluri (unul la Tel Aviv şi unul la Guimaraes)

Jucătorii vor cel puţin un punct

Pandurii au moral înaintea meciului de joi de la ora 22:05, iar asta contează foarte mult. Victoria cu Botoşani i-a urcat pe locul 4, asta însemnând că gorjenii sunt din nou în obiectiv. Pentru elevii lui Pustai, Fiorentina nu e o sperietoare în ciuda faptului că a bifat deja două victorii în grupa E, 3-0 acasă cu Pacos Ferreira şi 2-1 la Dnepr. „Sperăm ca la meciul cu Fiorentina să facem un meci bun şi să scoatem cel puţin un punct. Ne-am dori totuşi să marcăm cu un gol mai mult decât adversarul”, spune Buleică.

Veteranul din poartă, Stanca, e ceva mai realist. „O minune e cam greu, Dumnezeu face minuni. Măcar un egal să facem. Meciul porneşte de la 0-0, depinde de noi să-l ţinem”, crede goalkeeperul de 33 de ani care va fi aproape sigur titular cu Fiorentina.

„Noi ca şi echipă, dacă ne adunăm toţi, putem face un rezultat mare. Cu Braga şi Hapoel am câştigat în deplasare, acolo ne-am calificat. Sper să batem şi la Fiorentina.”   Alin Buleică, Pandurii

1 – singur eşec au pandurii în toate competiţiile în deplasare în acest sezon: 0-1 la Piatra Neamţ cu Ceahlăul în urmă cu 2 luni

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: