Microbuze şcolare pentru comunele USL

Județul Gorj primește șase microbuze școlare din partea Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, destinate elevilor navetiști. Justin Paralescu, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, a declarat că acestea  vor ajunge în localitățile Borăscu, Țânțăreni, Bumbești-Jiu, Baia de Fier, Târgu Cărbunești și Plopșoru.

Parcul auto din Gorj destinat transportului școlarilor va fi îmbogățit cu alte șase microbuze școlare. Ieri șoferii și reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Gorj s-au deplasat la Ministerul  Educației pentru preluarea microbuzelor ce vor ajunge în localitățile Borăscu, Țânțăreni, Bumbești-Jiu, Baia de Fier, Târgu Cărbunești și Plopșoru, localităţi conduse de primari aflaţi la putere. Reprezentanții acestei instituții spun că în acest fel va fi eradicat învățământul simultan din aceste localități. În luna ianuarie a acestui an județul Gorj a mai primit trei microbuze, ce au fost destinate unităților de învățământ din Crușeț, Bâlteni și Urdari.

Primarul din Bumbești-Jiu, Constantin Bobaru, spune că primirea acestui microbuz este un lucru foarte bun, având în vedre că elevii care învață la școlile din oraș veneau chiar și de la distanțe ce treceau de 12 kilometri. Chiar dacă acest oraș mai deținea un microbuz, acesta nu făcea față cerințelor. ”Era foarte greu să facem față doar cu un microbuz școlar, având în vedere că avem un număr foarte mare de elevi, iar unii dintre ei veneau chiar și de la 12 kilometri. La liceu avem și un microbuz închiriat cu care fac elevii naveta. Sunt 200 de copii navetiști pe care trebuie să îi transportăm zilnic”, menționează Constantin Bobaru. Ieri au fost distribuite primele 62 de microbuze școlare din totalul celor 185 cumpărate de MECTS în acest an pentru a sprijini accesul la educație al elevilor care provin din zonele rurale izolate.

Vizualizări: 127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: