Micul socialist i-a luat fața micii tractoriste

Pozele cu un Ponta și-o Daciana zâmbitori, la toartă cu președintele SUA și prima doamnă, au zguduit cu siguranță câteva sedii de partid, dar și de ziare. Simpatia Americii pentru ”dreapta românească” era unul dintre elementele esențiale în speranțele non-Pontiste pe care ni le făceam cu toții, iar disponibilitatea șefului ”la lume” (cum e cunoscut prin Mătăsari și Țicleni) să se tragă-n poză cu pupilul lui Iliescu și-al lui Năstase nu e de bun-augur.

Din păcate pentru bezmetica dreaptă românească, pare că toată multitudinea de candidați pe care îi oferă ca alternativă la Ponta sunt considerați pur și simplu mai puțin fezabili de către înșiși americani, chiar și în comparație cu Victoraș. Să-i luăm pe rând: Iohannis va apropia România mai mult de Germania (și cumva implicit și de Rusia) decât și-ar dori marele licurici, pe Macovei nici măcar americanii nu cred sincer c-o pot scoate președinte, oricâte renumărări s-ar face, Tăriceanu este un dobitoc bezmetic care nu știe să folosească acuzativul (care/pe care) corect, iar de Udrea cred că le-a fost și rușine săracilor lideri ai lumii să-și spună părerea.

Pe de altă parte, întâlnirile celor doi soțiori roșii din vizita din America sunt de natură să îngrijoreze chiar și mai profund pe colegii de partid ai domniilor lor, în special una dintre întrevederi: cea cu Victoria Nuland. Victoria Nuland este însăși protectoarea și garantul pentru Laura Codruța Kovesi, mâna dreaptă a ”premierului” american John Kerry și adevăratul ”tartor” al justiției din România, în viziunea multora. O fraternizare a lui Victoraș cu periculoasa doamnă Nuland s-ar traduce negreșit în ani grei departe de casă pentru baronii PSD încă nezgâlțâiți, fapt ce se zvonește de multă vreme că nu l-ar deranja pe un Ponta dornic să-și aducă lupii tineri și prieteni la ciolan.

Cât despre dreapta, însă, vești pline de forță și optimism și de acolo: Elena Udrea a învățat să meargă cu tractorul în campanie. E drept, mai mersese ea și-n tinerețe, dar s-a întâmplat mai demult și nu mai ținea minte exact cum se face; în plus, de data asta a mers fără tractorist.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: