Mihaela Răducan de la OPC, şefă pentru încă şase luni

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Gorj a căpătat personalitate juridică în urma desfiinţării Comisariatului Regional de la Craiova, iar Mihaela Răducan a devenit comisar şef interimar, perioada interimatului fiind de şase luni. Reorganizarea CJPC Gorj presupune sarcini în plus pentru angajaţi.

CJPC Gorj se reorganizează ca urmare a desfiinţării Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor. Până în această lună CJPC Gorj era subordonat atât Comisariatului Regional de la Craiova, care cuprindea cinci judeţe, cât şi Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC). Acum instituţia a căpătat personalitate juridică fiind direct subordonată ANPC-ului. “La sfârşitul acestei luni este termenul limită pentru încheierea procedurii de reorganizare. Vor fi încheiate protocoale de predare-primire de la fosta regiune către CJPC Gorj astfel încât patrimoniul, cărţile de muncă şi compartimentul contabilitate vor la nivelul judeţului”, a declarat Mihaela Răducan, comisar şef al CJPC Gorj.

Până a se desfiinţa Comisariatul Regional de la Craiova, Mihaela Răducan a ocupat funcţia de comisar şef adjunct. Din această lună a devenit comisar şef interimar. Perioada interimatului putând fi prelungită până la şase luni. Deocamdată nu se cunoaşte data la care se va ţine concursul pentru definitivarea pe funcţie.

Noi sarcini pentru angajaţi

Reorganizarea activităţi instituţiei presupune noi sarcini pentru angajaţi. “Pentru a se acoperi legislaţia, fiecare comisar va primi atribuţiuni în plus în fişa postului: protecţia muncii, deţinerea arhivelor, codul de conduită a funcţionarilor, comisiile de disciplină etc”, a declarat comisarul şef al CJPC Gorj. În prezent, instituţia are un număr de 9 angajaţi. “De la începutul anului am pierdut trei posturi, două prin pensionare, iar unul s-a redus recent prin noua organigramă aprobată de ANFP. Este foarte multă muncă, însă sperăm ca de la anul, în cazul în care economia se va îmbunătăţi, să putem angaja, economişti, jurişti şi inspectori pe produse de alimentaţie. Activitatea este dificilă deoarece trebuie să rezolvăm reclamaţiile, avem tematici de control care trebuie raportate la ANPC şi plus acţiunile noastre proprii”, a mai precizat Mihaela Răducan.

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: