Mii de turişti aşteptaţi în staţiunea Rânca. Cât costă cazarea!

Mii de turişti au ales să-şi petreacă sărbătorile de iarnă în staţiunea Rânca, singura zonă montană din ţară unde se poate schia. Potrivit cabanierilor, cazarea pe perioada Crăciunului costă între 60-80 de lei/zi/persoană, la care se adaugă şi masa festivă contra sumei de 90 de lei/persoană. Cele mai multe solicitări au fost pentru pachetele de Revelion, care s-au pus în vânzare încă din vară, când s-au acordat reduceri de 10-15%. Pentru cinci nopţi de cazare, cu mic dejun, cină şi două mese festive, turiştii au scos din buzunar 1.000-1100 de lei/persoană.

Majoritatea locurilor de cazare în Rânca, pentru perioada sărbătorilor, s-a ocupat încă din lunile septembrie-octombrie. „Locuri de cazare sunt ocupate în proporţie de 80% pentru Crăciun şi cam 98% pentru Revelion. Am acordat reduceri de 10% pentru cei care au cumpărat pachetele până la sfârşitul lunii octombrie. Turiştii care au ales să-şi petreacă sărbătorile de iarnă nu se vor plictisi întrucât este suficientă zăpadă pentru practicarea sporturilor de iarnă. Pe pârtiile 1, 2, 3 se schiază foarte bine, doar pârtia 4 are ceva pete pe ea. Telescaunul nu a fost pus în funcţiune, probabil nu s-a finalizat licitaţia”, a declarat Constantin Pănescu, preşedintele Asociaţiei Concesionarilor din Rânca.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean dau asigurări că telescaunul va funcţiona de sărbători. „Deocamdată, nu există solicitări pentru funcţionarea telescaunului. Un flux mare de turişti se aşteaptă în staţiune spre sfârşitul săptămânii. Atunci cu siguranţă va funcţiona şi telescaunul. Se va putea schia şi pe pârtia de la telescaun întrucât stratul de zăpadă va fi suplimentat cu ajutorul tunurilor de zăpadă”, a declarat Oana Paloş, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean.

Preţuri mici, meniu bogat

Cabanierii din Rânca spun că preţurile practicate de ei sunt nesemnificative în comparaţie cu cele din Poiana Braşov. „Avem turişti care vin an de an, preţurile noastre sunt destul de acceptabile. Pentru Crăciun, cazarea costă între 60-80/zi cu mic dejun, iar opţional se adaugă masa festivă de Crăciun contra sumei de 90 de lei. Sunt preţuri foarte mici comparativ cu cele de la Poiana Braşov, unde pentru 4-5 zile de cazare se cer câteva mii de euro. Noi nu avem nici măcar de Revelion asemenea preţuri, iar ei acolo nu au nici măcar zăpadă ca să se bucure de iarnă. Rânca este singura staţiune din ţară unde se schiază foarte bine”, a declarat Constantin Pănescu.

Turiştii care îşi vor petrece Revelionul la Rânca vor avea parte de surprize din partea cabanierilor. „De Revelion, tarifele variază între 250-300 de lei/persoană/zi, preţ care include mic dejun, cină, prânz şi o masă festivă sau mic dejun, cină şi două mese festive. Oamenii au şi barul la dispoziţie, avem formaţii de muzică populară. Meniul este foarte bogat: aperitiv, peşte, sarmale, friptură, muşchiuleţi împănaţi, torturi, prăjituri. A doua zi avem aperitive, ciorbe, oala de untură, curcani făcuţi la proţap, ca mieii de paşti. Atmosfera la noi va fi întreţinută de formaţia de muzică populară condusă de domnul profesor Ştefan Popescu de la Şcoala Populară de Artă. Ne dorim ca turiştii care vin din afara Gorjului să se bucure de folclorul nostru gorjenesc şi de tradiţiile noastre. Eu am vândut pachete de 5 zile de cazare, cu mic dejun şi cină, cu două mese festive şi cazare hotelieră 1100 de lei/persoană, iar un pachet în confort pensiune costă 1000 de lei/persoană”, a precizat Pănescu.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: