Militaru: Votul de azi va demonstra că această coaliţie împinge criza politică

Parlamentarii vor vota astăzi pentru sau împotriva guvernului format de către premierul desemnat de Traian Băsescu. Începând cu orele 10 ale dimineţii, Lucian Croitoru îşi va prezenta programul de guvernare şi echipa în cadrul şedinţei Camerelor reunite ale Parlamentului, pentru investirea acesteia fiind necesar votul majorităţii senatorilor şi deputaţilor.

“Asigurarea unui guvern stabil pentru România nu este însă obiectivul coaliţiei majoritare vremelnic constituite în Parlament”, apreciază deputatul de Gorj, Severus Militaru, care a şi cerut socoteală ieri parlamentarilor pentru împiedicarea cu bună ştiinţă şi prin orice mijloace a reformelor statului. Deputatul  şi-a susţinut acuzaţiile arătând că negocierile cu FMI şi Comisia Europeană privind derularea contractelor de împrumut pentru România au fost profund afectate de către criza iscată de acele partide politice care apără interese personale ale marilor patroni îmbogăţiţi pe spinarea românilor. “Lupta pe viaţă şi pe moarte a acestora este normală, spune Militaru, având în vedere că reformele propuse de Traian Băsescu vor duce şi la pierderea libertăţii multora dintre cei ale căror dosare penale trenează de ani buni în sertarele justiţiei”.

Deputatul PDL este sceptic privind votul de azi

Militaru este convins că proaspăta coaliţie majoritară va demonstra şi cu ocazia votului de azi, ca şi la audierea miniştrilor desemnaţi, că nu vrea decât să împingă criza politică până după momentul alegerilor prezidenţiale, chiar dacă fostul ministru Emil Boc  şi-a exprimat părerea că Parlamentul va dovedi înţelepciune şi va vota cabinetul Croitoru, prevalându-se de interesul naţional şi nu de cele de campanie. Şi prim-vicepreşedintele PDL, Adriean Videanu, crede în posibilitatea ca guvernul Croitoru să treacă, mizând pe faptul că votul va fi secret, nu la vedere ca în cazul moţiunii de cenzură şi pe necesitatea aprobării bugetului pe 2010 până la începutul lunii decembrie. Neaprobarea bugetului de stat până în data de 17 decembrie 2009 va duce la blocarea tranşei din decembrie a împrumutului negociat cu FMI, cei 1,5 miliarde de euro fiind imperios necesari pentru menţinerea cursului euro, plata pensiilor şi a salariilor.  

În ciuda efectelor, PSD a anunţat deja că parlamentarii săi nu vor vota noul guvern, la fel cei ai PNL şi cei ai UDMR, în timp ce reprezentanţii minorităţilor au hotărât să lipsească de la vot.

Tocmai de aceea, deputatul de Gorj nu s-a sfiit să spună temporarei majorităţii PSD-PNL-UDMR, în chiar plenul Parlamentului, că nici pe departe nu mai reprezintă populaţia, ci doar orgolii şi interese de grup: “Deşi guvernul Boc a căzut, după voinţa coaliţiei majoritare de azi, aceasta continuă să lucreze împotriva intereselor publice, protejând de fapt o altă coaliţie, una împotriva românilor şi a tot ceea ce a mai rămas just controlat de stat, una în care nu interesele poporului dictează, ci ale unui Patriciu, Voiculescu, Vântu, Iliescu, Năstase”. De altfel, într-un acces de sinceritate, patronul trustului Realitatea- Caţavencu, Sorin Ovidiu Vântu, a declarat că nu statul, ci oamenii de afaceri vor scoate România din criză, solicitând cu tupeu românilor mai mult respect şi încercând să pozeze într-o “victimă a legendelor urbane”. Nici Dinu Patriciu nu s-a lăsat mai prejos. În total dezacord cu contractarea împrumutului de la FMI, omul de afaceri atât de apropiat de fostul premier Tăriceanu, a declarat că “În criză se poate trăi chiar mai bine. Dacă ştii să o speculezi, criza este doar o oportunitate, o schimbare de proprietate.”

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: