Milosteanu (PSD): Avem probleme mari la oraşe!

Gheorghe Milosteanu, secretar general al PSD Gorj, a declarat ieri că partidul are probleme serioase în stabilirea candidaturilor la oraşe. Faptul că pesediştii au un singur primar în cele şapte oraşe din judeţ este îngrijorător pentru conducerea partidului, astfel încât se fac de pe acum calcule. Milosteanu a spus că Biroul Politic Judeţean va valida candidaţii la alegerile locale după sărbătorile de iarnă.

Rep.: În ce stadiu sunteţi cu pregătirea candidaturilor pentru locale?

Gheorghe Milosteanu: Ne pregătim. Nu sunt bătuţi în cuie. Ne dorim să punem cei mai buni oameni în toate localităţile. De fapt, nici nu e grabă. Alegerile sunt în iunie, anul viitor. Vom anunţa candidaturile la începutul anului viitor.

Rep.: Există zone cu probleme, adică unde să nu găsiţi candidatul ideal?

G.M.: Noi avem 45 de primari din 70 de localităţi, dar faptul că din cele şapte oraşe nu avem decât un primar, consider că avem probleme mari la oraşe. Obiectivul principal este să găsim candidaţii cei mai buni pentru oraşe, astfel încât în 2016 să le câştigăm pe toate. Eu, personal, mi-aş dori să le câştigăm pe toate, dar nu ştiu dacă este posibil. În Biroul Politic Judeţean nu am stabilit candidaţii pentru oraşe, dar tocmai pentru că ne dorim să avem cei mai buni oameni.

Rep.: Riscaţi să pierdeţi şi municipiul Motru dacă nu mai candidează domnul Dorin Hanu?

G.M.: În nici un caz. PSD are cele două municipii, Motru şi Târgu Jiu. La Motru va candida domnul Hanu, fără îndoială. Ştiu tot din presă că dumnealui nu ar mai vrea să candideze în 2016, dar pe noi nu ne-a informat şi cu siguranţă va candida. Şi la Târgu Jiu va candida domnul Florin Cârciumaru şi va şi câştiga. Noi la oraşe sperăm să avem rezultate mai bune pentru că aici suntem deficitari.

Rep.: La Novaci pe mâna cui veţi merge la primărie?

G.M.: Părerea mea este că domnul Gheorghe Porumbel are cele mai mari şanse la primăria Novaci. Dânsul a mai candidat, are experienţă. Noi trebuie să identificăm un candidat valabil la Târgu Cărbuneşti, Turceni, Bumbeşti Jiu, Ţicleni şi Rovinari. La Tismana avem primar. Domnul Marian Slivilescu va candida din partea PSD la Tismana.   

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: