Miner strivit sub un bulgăre de cărbune

Un angajat de la Mina Tehomir a ajuns ieri la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Târgu-Jiu cu multiple traumatisme. Minerul lucra în subteran şi peste el a căzut un bulgăre de cărbune. Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă aşteaptă primele cercetări făcute de conducerea minei ca apoi să deschidă o anchetă în acest caz. Minerul va rămâne internat în Secţia de Chirurgie a Spitalului Judeţean.

Simion Tomoiagă are 38 de ani şi lucrează la Mina Tehomir. Ieri el a intrat în subteran ca în oricare altă zi de muncă cu speranţa că nu i se va întâmpla nimic rău şi se va întoarce acasă după program. Nu a fost deloc aşa. Ghinionul a făcut ca minerul să fie prins sub un bulgăre de cărbune care s-a desprins de pe peretele minei. „Eram la serviciu la Mina Tehomir. Eu lucrez în subteran şi am fost prins sub un bulgăre de cărbune. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Mă simt rău, sunt ameţit şi mă doare tot corpul”, a mai putut să spună Tomoioagă.

Era detaşat de la SNLO la CE Turceni

Minerul a fost transportat cu o ambulanţă din cadrul instituţiei la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean unde i s-au făcut mai multe investigaţii. S-a stabilit că bărbatul a suferit mai multe traumatisme, însă pentru moment stare lui de sănătate este stabilă. „Este un pacient care a suferit mai multe traumatisme în urma unui accident în subteran. Pot să vă spun că este stabil nu are probleme neurologice, este conştient, dar are fracturi costale, traumatisme toracice şi la membrele superioare”, a spus Constantin Pălivan, director medical, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu.

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă aşteaptă documentaţia de la Mina Tehomir cu privire la cele întâmplate în subteran ca apoi să deschidă o anchetă în acest caz. „A avut loc un accident de muncă în subteran la Mina Tehomir. Deocamdată nu ştim exact ce s-a întâmplat acolo. Aşteptăm cercetările făcute de cei de la mină şi apoi o să deschidem şi noi o anchetă în acest caz”, a declarat George Romanescu, inspector şef ITM Gorj

Minerul va rămâne internata în Secţia de Chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu.

Surse din complexul energetic susţin că Simion Tomoiagă este angajatul SNLO, dar a fost detaşat la mina Tehomir aparţinând CE Turceni.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: