Minerii au început să caute Staţiunea Săcelu

Staţiunea Săcelu este în acest an la mare căutare. Minerii sunt cei mai interesaţi să-şi petreacă aici concediul şi totodată să facă şi tratament. Până în prezent au fost încheiate aproximativ 1000 de contracte. Nicolae Rotaru crede că numărul minerilor care vor veni în această vară la Săcelu va fi mult mai mare motiv pentru care a luat legătura şi cu proprietarii pensiunilor din staţiune pentru a vedea care sunt dispuşi să ofere cazare minerilor.

Sezonul estival la Staţiune Săcelu va începe pe 15 mai. În acest an numărul celor care vor să-şi petreacă concediu la Săcelu şi totodată să beneficieze de tratament s-a dublat faţă de anul trecut. Cei mai interesaţi de această staţiune sunt minerii. Conducerea bazei de tratament a încheiat până acum aproximativ 1000 de contracte cu angajaţii din diferite zone miniere ale Olteniei. „Avem foarte multe solicitări. Anul trecut au venit în tot sezonul cam atâtea persoane cu câte am încheiat contracte până acum. Avem aproape 1000 de persoane care vor începe să vină de pe 15 mai încolo. Majoritatea sunt mineri din principalele zone miniere ale Olteniei. Mai sunt mine cu care nu am încheiat încă contractele şi vor veni şi de acolo angajaţi. Nu este vorba că e criză şi nu mai au minerii bani, dar au venit anul trecut şi au fost mulţumiţi de modul în care au fost primiţi, de condiţii de mâncare şi mai ales de tratament că până la urmă de asta vin să-şi trateze afecţiunile şi să muncească apoi cu spor” a declarat Nicolae Rotaru.

110 de lei de persoană

Baza da tratament din Săcelu nu poate oferi decât 150 de locuri de cazare, drept pentru care, conducerea unităţii a luat legătura şi cu proprietarii pensiunilor din zonă, pentru a vedea dacă aceştia sunt dispuşi să cazeze mineri. „Capacitatea bazei de tratament este cam de 150 de persoane şi suntem ocupaţi la capacitate maximă toată vara. Eu am luat legătura şi cu cei care au pensiuni aici în zonă să văd dacă vor să primească turiştii. În principiu oamenii sunt de acord şi ne bucurăm că staţiunea estre căutată, pentru că băile de aici sunt foarte bune”, susţine Nicolae Rotaru, Minerii vor plăti pentru fiecare zi petrecută la Săcelu 110 lei, bani care includ cazarea, masa şi tratamentul. Prima serie de turişti va merge în staţiune pe data de 15 mai. Pregătirile au intrat pe ultima sută de metri şi până la începerea sezonului estival va fi gata şi noua cantină a bazei de tratament.

Vizualizări: 95

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: