Minerii din Motru, la muncă 7 zile din 7

Minerii din zona Motru vor lucra şapte zile din şapte de la 1 octombrie, fiind cerere foarte mare de cărbune. De fapt, minerii din Motru au trecut de la 1 septembrie la program de şase zile, şi nu cinci cum era până acum. Sindicalistul Nelu Roşca a confirmat această propunere însă spune că nu s-a luat o decizie în acest sens. „De la 1 septembrie avem program de şase zile, aşa cum era în contractul de muncă. Este o propunere ca de la 1 octombrie să se lucreze 7 din 7 fiind cerinţă mare de cărbune. Nu s-a concretizat încă. O să avem discuţii“, a spus Nelu Roşca.

Sindicalistul a mai spus că tot în octombrie vor începe discuţiile pe tema contractului de muncă. Roşca spune că sindicatul nu a decis ce majorare a salariilor va cere deoarece trebuie să vadă câteva date financiare ale societăţii, însă se va insista foarte mult pe armonizarea salariilor în companie.

De fapt, aceasta este principalul obiectiv al sindicatelor din minerit deoarece în acest sector sunt salariile cele mai mici, mai ales la cei care vin de la fosta companie SNLO.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: