Mingote e pe jumătate oltean

Îngerul păzitor din poarta pandurilor, Pedro Mingote se simte pe jumătate oltean. Nu e de mirare de vreme ce portughezul împlinește în ianuarie 4 ani de când a sosit la Pandurii. 2011 a fost cel mai bun an al meu la Tg Jiu”, spune Mingote care-și va petrece sărbatorile în țara natală.<

Doar Mingote şi Cardoso au mai rezistat la Pandurii din invazia masivă de străini de acum 4 ani. Cei doi sunt acum printre veteranii lotului alături de Popete sau Rusu.

An cu bucurii pentru Mingo

Mingote zâmbeşte la final de an. Şi-a recâştigat locul în poartă în dauna lui Lazar şi a ajuns cu Pandurii pe locul 6. Mingote glumeşte pe seama prestaţiei sale din 2011. ”Eu zic că a fost una bună. Acu ce să zic și eu despre mine, că sunt cel mai bun nu- Glumesc desigur dar a fost un an bun, cel mai bun al meu aici la Pandurii”, spune portughezul care se simte pe jumătate gorjean după 4 ani petrecuți aici. ”Îmi place foarte mult să fiu aici lângă voi în Gorj, în Oltenia, deja m-am obișnuit, e ca o a doua casă pentru mine. Îmi doresc să prelungesc timpul pe care îl voi petrece aici. Mai am contract până în vară dar sunt în negocieri pentru prelungire și vedem ce o să fie”, mai spune portarul care a început anul ca titular, și-a pierdut locul în fața lui Lazar în aprilie dar l-a recâștigat după etapa a treia a acestui sezon, practic de la meciul cu CFR Cluj, câștigat cu 2-0.

Sărbători în familie

Mingote și-a luat deja zborul spre Portugalia. Abia aștepta să-și revadă familia după un tur lung de campionat. Portarul de 31 de ani e originar din Santa Maria da Feira, o localitate de aproape 150.000 de oameni care face parte din zona metropolitană a orașului Porto. ”Sărbătorile o să le petrec acasă cu familia. Toți o să ne strângem împreună, suntem fericiți că putem face asta deoarece în restul anului suntem departe unii de alții. Când ne întâlnim e o mare fericire. Fiecare țară e cu tradițiile ei dar cel mai important e acest spirit familial”, mai spune Mingote, unul din portarii portughezi care au invadat România în ultimii ani. Doar așa în trecere îi mai putem menționa pe Beto, Nuno Claro sau Fernandes de la CFR Cluj, Felgueiras de la Brașov sau Taborda de la Timișoara.

72 – de meciuri are Mingote la Pandurii în 4 ani. Debutul și l-a făcut pe 24 februarie 2008 în Pandurii – Poli Timișoara 1-3.

400 – de mii de euro e cota portughezului de 31 de ani care a venit la Pandurii din liga a treia lusitană.

Vizualizări: 117

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: