Minunile lui Ponta

Nu a avut timp într-un an şi jumătate, dar sunt convins că în patru ani va face minuni la Târgu Jiu. Asta a spus primarul Cârciumaru despre premierul Ponta, care nici nu se cunoaşte că este deputat de Târgu Jiu. După un an şi jumătate de guvernare Ponta, nu se vede nimic bun. Iar 16.000 de gorjeni care şi-au pierdut locurile de muncă de la începutul anului spun totul despre minunile lui Ponta.

În primul an s-a lăudat că a mutat sediul CE Oltenia din Gorj în Gorj, adică de la Turceni la Târgu Jiu. Sigur, pentru Primăria Târgu Jiu asta înseamnă nişte bani în plus la buget, bani care s-au pierdut la Turceni. În rest, poate era mai bine ca sediul companiei să fie la Turceni, mai aproape de probleme, că poate astfel ar fi aflat şi Ciurel unde duce lipsa investiţiilor timp de un an. Faptul că două grupuri energetice, unul de la Turceni şi altul de la Rovinari, au trebuit oprite în aceeaşi zi din cauza unor fisuri la sistemul de răcire, poate fi şi din cauza reducerii investiţiilor. Poate şi accidentele de muncă, destul de numeroase în acest an, pleacă tot de la reducerea forţată a costurilor.

Cealaltă mare minune a lui Ponta este heliportul de la Târgu Jiu, în fapt o platformă betonată, pentru care s-au cheltuit vreo cinci miliarde de lei vechi. Ca să poată fi folosit pe timp de noapte, autorităţile vor să mai aloce vreo 27 de miliarde de lei. Dar, mandatul lui Ponta este unul lung, aşa că probabil până la final vom avea cel mai scump heliport din lume la Târgu Jiu.

Multe dintre minunile lui Ponta sunt în aşteptare. Drumul Naţional 66 Rovinari – Bumbeşti Jiu este în continuare o bătaie de joc, ca şi pe vremea PDL. Doar că acum este altă firmă care papă banii degeaba. Parcul Industrial de la Bumbeşti Jiu se extinde în fiecare săptămână, dacă este să ne luăm după promisiunile autorităţilor locale, care au la rândul lor asigurări de la premierul Ponta. Şi de fiecare dată, undeva, la Bucureşti, totul de blochează. O minune de rectificare promite guvernul Ponta din august. Nu s-a făcut. Nici în septembrie, nici în octombrie. Primarii, disperaţi, speră să primească ceva bani măcar în noiembrie. Pentru că sunt sute de însoţitori ai persoanelor cu handicap neplătiţi, salariaţi ai primăriilor la fel. Facturi neplătite la utilităţi, şcoli care au lumină şi căldură doar prin îngăduinţa furnizorilor.

Ei bine, am văzut câte minuni a făcut Ponta într-un an şi jumătate de guvernare USL. Patru ani trec repede, sper să nu spunem atunci că primul an şi jumătate a fost cea mai bună perioadă a guvernării USL. Să zicem, domne, ce bine era în 2013, au fost numai două mii şi ceva de concedieri colective, că nu se închisese CEO-ul.

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: