Mirel Rădoi a fost prezentat oficial ca selecționer al naţionalei de fotbal a României

Miercuri a avut loc o  conferința de presă, la sediul FRF, în care instalarea noului selecţioner Mirel Rădoi în funcție a devenit oficială. Rădoi va conduce naţionala în play-off-ul Ligii Naţiunilor din martie 2020, ultima şansă a României de a se califica la EURO 2020.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că Mirel Rădoi este cea mai bună soluţie pentru funcţia de selecţioner al României, iar numele pentru postul de selecţioner al naţionalei U21, lăsat liber de Rădoi, va fi stabilit în a doua săptămână a lunii decembrie. „Comitetul Executiv m-a mandatat să negociez cu Mirel Rădoi preluarea mandatului de selecţioner la nivelul primei reprezentative. Am avut o susţinere unanimă din partea Comitetului Executiv pentru a deschide această procedură de negociere şi de semnare a contractului cu Mirel Rădoi. Obiectivul mandatului lui Mirel Rădoi este de a continua să inspire mii de copii să joace fotbal în România şi în acelaşi timp de a oferi o speranţă antrenorilor tineri, care sunt la început de drum. Pentru a ne îndeplini acest obiectiv sunt două căi, calificarea la Campioantul European din 2020 şi prezenţa la JO din 2020. Nu este un mandat pe teremen scurt, nu este un mandat pentru un meci sau două meciuri, este un mandat care propune un proces de construcţie la nivelul echipei naţionale. Este un mandat pe cel puţin doi ani de zile, bineînţeles cu câteva obiective intermediare.

Mirel Rădoi reprezintă varianta numărul 1 pentru FRF”, a spus președintele FRF, Răzvan Burleanu care a precizat că nu a discutat şi cu alţi antrenori: ”Mirel Rădoi a fost opțiunea numărul 1 a FRF. Nici eu, nici directorul tehnic al FRF nu am discutat cu alt antrenor. Din primul moment, Mirel Rădoi a fost prima opțiune. Mandatul lui Mirel Rădoi nu este unul pe termen scurt, este pe doi ani, cu obiective de construcție. El cunoaște cel mai bine jucătorii tinerii. A reușit să creeze la U21 o echipă învingătoare. Detaliile financiare sunt confidențiale.  Nu au contat în discuțiile pe care le-am avut cu Mirel Rădoi. A contat obiectivul pe care îl are, acela de a inspira. Vrem ca sute de mii de copii să joace fotbal. Dacă ne uităm la vârsta lui Mirel Rădoi, trebuie să oferim și o șansă antrenorilor tineri.”

Vizualizări: 441

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: