Mischie susţine că poliţiştii comunitari îi rup afişele

Nicolae Mischie s-a dezlănţuit împotriva foştilor săi colegi din PSD, pe care îi acuză că folosesc Poliţia Comunitară pentru a-i rupe puţinele afişe pe care le-a lipit prin Târgu Jiu. Şeful comunitarilor respinge acuzaţiile, chiar dacă acestea nu sunt singurele formulate împotriva subordonaţilor săi, şi alţi politicieni care nu aparţin PSD făcând în ultimele zile cel puţin insinuări de acest gen.

Mischie nu a ezitat să îl atace pe Ion Tudor, directorul Poliţiei Comunitare Târgu Jiu, şi să spună că subordonaţii acestuia rup afişe sau îi intimidează pe patronii unor magazine care ar dori să expună în vitrine afişele altor candidaţi decât cei ai PSD. Nicolae Mischie şi-a dat drumul la gură cu măsură şi a povestit cât de greu îi este unui candidat care nu e din PSD să îşi realizeze afişajul într-un oraş dominat de partidul în fruntea căruia şi el a fost şi care era acuzat şi atunci de astfel de fapte. „Grandomania a pătruns în ei şi nu mai au limite. Este inadmisibil să folosească Poliţia Comunitară în scopuri electorale, să rupă afişe, să intimideze persoane particulare sau să pună afişe. Am întâlnit un om care mi-a cerut două afişe pentru la el la magazin, deşi avea unul cu Florin Cârciumaru şi Victor Ponta. Mi-a spus că nu avea obligaţii faţă de ei, ci doar că i-au fost puse cu hapca. Spunea omul că şeful Poliţiei Comunitare a venit şi i-a spus că maşina care îl aprovizionează cu marfă nu mai parchează în faţa magazinului dacă nu pune afişele alea. Să aplice un tratament egal candidaţilor, pentru că pe panoul nostru din centru PSD a rupt de două ori afişele şi le-au pus pe-ale lor. L-a Jandarmerie s-au eschivat cei de acolo şi apoi a venit cineva cu cap, probabil un ofiţer, care a văzut că pe panou scria cifra 7, care e a noastră, a Partidului Socialist Român. E o teroare ce pot să facă zilele astea”, se plângea Mischie.

Tudor spune că e roşu, dar nu rupe afişe

Ion Tudor a respins acuzaţiile respective, spunând că şi în urmă cu patru ani se formulau acuzaţii de acest gen, fără a fi dovedite. Acesta cere probe şi spune că depune plângere la Poliţie imediat împotriva oricărui subordonat al său. „Îi asigur pe candidaţi că Poliţia Comunitară rămâne echidistantă, chiar dacă eu sunt roşu. Nu-mi permit să-mi târăsc oamenii într-o direcţie sau alta. Domnul Mischie nu e singurul care face asemenea afirmaţii, mai e şi un domn deputat care are impresia că îl filează oamenii mei de parcă eu i-aş trimite după dumnealui cu maşinile inscripţionate ale instituţiei, dacă ar fi să se întâmple aşa ceva. Îl salut pe domnul profesor Mischie şi îi urez pensie uşoară, pentru că înţeleg că s-a pensionat recent. Sunt simple vorbe cele spuse de dumnealui. Are probe- Eu am chemat oamenii din concediu în perioada aceasta pentru a păzi mai bine afişele, iar acum ne trezim cu acuzaţii din acestea. Şi noi ne dorim o campanie civilizată şi, vă asigur că dacă vor fi probe, eu voi depune plângere la Poliţie pentru a se face anchetă pentru că nu tolerăm asemenea fapte”, spune Tudor.

Mischie, în schimb, l-a atacat ieri şi pe Florin Cârciumaru, susţinând că actualul lider al PSD Gorj ar trebui să se gândească şi să lase şi pe alţi candidaţi să pună afişe în oraş, municipiul fiind deja „pavoazat” cu cele în care sunt prezentaţi candidaţii social-democraţi. Fostul şef de organizaţie spune că este „jenant” faptul că doar PSD are afişe electorale în staţiile de autobuz pe care primăria le-a concesionat unei firme private. Acesta nu a ezitat să critice şi afişele în care unii candidaţi PSD sunt fotografiaţi alături de Florin Cârciumaru sau de Ion Călinoiu, Mischie fiind de părere că, astfel, cei trei din afiş nu reuşesc să facă nici cât „unul bun”. Nicolae Mischie este acum candidat din partea Partidului Socialist Român şi candidează pe colegiul 6 la Camera Deputaţilor, acolo unde îl are adversar direct pe Victor Ponta.

Vizualizări: 79

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: