Mitică de la Ligă vs. Gino de la USL

Încurcate sunt căile puterii. Nu mai departe de ieri vorbeam despre USL-ul care încearcă să mute justiția în Parlament, pentru că la aia adevărată nu au (deocamdată) acces. Dar puterea nu înseamnă numai control al influenței, ci și control al banilor. Iar, într-o perioadă de praf mare, USL-ul încearcă să se orienteze către puținele domenii de unde mai poți scoate bani. Tu, ca persoană fizică, nu ca stat, desigur. Deci nu vă faceți iluzii că se luptă să scoată bani pentru pensii și sistemul bugetar. Mai importantă decât treaba cu justiția, de pildă, e treaba cu loteria și jocurile de noroc, de unde o să se scoată binișor. La fel de evidentă este, în ultima vreme, și pasiunea subită a USL-iștilor pentru fotbal. Că lui Marin Condescu i se arată în mod repetat pisica tocmai pentru că se dorește îndepărtarea lui de la o echipă pe care (cum o fi făcut-o) el a creat-o, asta e evident și de unde scriu eu, de la București.

Dar nu doar USL-ul nostru local, de la Gorj, și-ar dori o echipă frumoasă de fotbal. Cel central, de la București, își dorește chiar mai multe. Victor Ponta și Liviu Dragnea s-au afișat aproape ostentativ miercuri seara, la întâlnirea deloc de taină cu Gino Iorgulescu. Faptul că USL-ul deține „majoritatea” într-o primă ligă în care au intrat o grămadă de pseudoechipe controlate de primării, asta e evident. Pe Mitică nu îl putea mătura de la Ligă decât o coaliție politică puternică și monstruoasă. Apărând în calitate de susținători ai lui Iorgulescu, Ponta și Dragnea au transmis un mesaj deloc subtil pentru toți votanții de joi: ”Noi îl susținem pe băiatul ăsta, deci grijă mare pentru cine votați”. Însuși Mitică Dragomir a spus, în conferința de presă, că la alte niveluri mesajul nu a fost la fel de subtil, ci chiar au fost amenințați oameni cu destituirea din funcții, în caz că joacă la două capete. Ieri pe la prânz, imposibilul se întâmplase: Mitică pleca de Ligă cu coada între picioare, ba chiar cu niște surprinzătoare declarații amicale și pline de fair play care ne pot duce cu gândul doar la teama de lațul care i se fixează tot mai bine pe gât.

Gino însuși nu a negat susținerea politică, ba chiar a spus că e foarte importantă, evocând trecutul său de coleg de acționariat la FC Național cu Victor Ponta și exprimându-și dorința ca fotbalul să fie scutit de anumite taxe. USL-ul, așadar, a pus mâna pe fotbalul românesc și semnalele se dau de la cap, deci ne putem aștepta să fie tot mai autoritari și cu ăla local. Sperăm doar să nu-și extindă incompetența deja proverbială și în acest domeniu. Nu ne-ar mira, de pildă, ca după ce Bănicioiu a fost numit ministru la Sport, să ne trezim și cu Cătălin Voicu căpitan jucător la Pandurii.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: