Mocioi: După europarlamentare propun refacerea majorităţilor în consilii

Preşedintele PP-DD Gorj, deputatul Niculina Mocioi, a declarat că va respecta decizia centrului de a nu face alianţe cu alte partide până la alegerile europarlamentare, însă după 25 mai va propune refacerea majorităţilor. Aceasta a mai spus că a rămas uimită de atacurile venite în ultima săptămână de la opoziţie, atitudine care avantajează doar PSD.

Reporter: De ce nu aţi votat Guvernul Ponta 3?

Niculina Mocioi: Electoratul PP-DD este unul antiPSD, iar partidul pe care-l conduc a obţinut 33% la alegerile parlamentare, un imens vot împotriva lui Victor Ponta, Ion Călinoiu şi Florin Cârciumaru. Eu nu pot decât să respect decizia electoratului. Victor Ponta a dovedit în aceşti doi ani de guvernare că nu pune înainte interesul naţional, nu şi-a respectat programul de guvernare, a împovărat firmele şi românii şi nu puteam să fiu de acord cu aşa ceva. În condiţiile date, chiar Guvernul Ponta reprezintă instabilitate, nu lipsa unui guvern.

Rep.: În ultima săptămână au fost multe atacuri la adresa PP-DD deoarece nu aţi făcut alianţe cu opoziţia. Vă situează mai aproape de PSD.

N.M.: Cred că trebuie să fac nişte precizări. Nici liberalii şi nici democrat-liberali nu au arătat prin declaraţiile publice că sunt interesaţi la modul serios de o alianţă. În aceste ultime zile nu am văzut un liberal sau un democrat-liberal, partide aflate în opoziţie, să spună ceva despre PSD, dar am văzut lideri PNL şi lideri PDL spunând verzi şi uscate despre PP-DD. Ca să înţeleagă toată lumea, PP-DD Gorj este un partid de opoziţie şi va rămâne aşa. De ce nu pot PDL şi Dan Vîlceanu să facă opoziţie fără PP-DD? Ce îl reţine pe Dan Vîlceanu să facă opoziţie dacă vrea să facă? Liberalii ieşiţi de o săptămână de la guvernare fac pe marele partid de opoziţie. Ce îl împiedică pe Dian Popescu să facă opoziţie? Dacă vrea să facă opoziţie îşi retrage oamenii, nu declară că vrea să continue cu PSD şi critică opoziţia, adică PP-DD.

Rep.: Nu vreţi să faceţi alianţă cu cele două partide?

N.M.: Nu am spus acest lucru. Eu am reacţionat la ultimele declaraţii publice venite dinspre cele două partide. Am spus şi o spun din nou. Conducerea centrală a PP-DD a hotărât să nu facem alianţe până la alegerile europarlamentare deoarece vrem să ne păstrăm identitatea. Dar o spun public, opinia mea este ca după alegerile pentru Parlamentul European să refacem majorităţile în consilii locale şi judeţene. Cel puţin aceasta este opinia mea, ca preşedinte PP-DD Gorj.

Rep.: Vorbiţi deci de o alianţă împotriva PSD.

N.M.: Bineînţeles. Din punctul meu de vedere nu există altă variantă.  

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: