Mocioi le răspunde lui Călinoiu şi Medinţu

Deputata PDL Gorj, Niculina Mocioi, a fost criticată ieri de liderul PSD Ion Călinoiu şi de directorul din CE Oltenia, Aurel Medinţu. Mocioi a vorbit în ultimele zile despre pierderea uriaşă de la CE Oltenia. Ea a catalogat drept cretină afirmaţia lui Călinoiu, prin care acesta spunea că la CEO nu sunt pierderi. „Pe mine nu mă deranjează pentru că zice declaraţia, nu ştiu dacă este şi adjectiv. A fi cretin e cu totul altceva“, a lămurit Călinoiu. Între timp, directorul Medinţu pare deranjat de iniţiativa acesteia de a organiza o întâlnire cu specialişti din Capitală, sindicate şi administraţie.

Reporter: Reacţii dure la adresa dvs. după ce aţi spus că declaraţia lui Ion Călinoiu este cretină.

Niculina Mocioi: Am văzut declaraţiile pe care le-a dat domnul Călinoiu. A spus că îşi menţine afirmaţia şi ideea că CE Oltenia nu este pe pierdere. Deşi mai spun o dată documentele dovedesc contrariul. Acestea nu pot fi consultate pe site-ul companiei, aceste informaţii nu sunt la liber acolo, dar poate are domnul Călinoiu parolă. Ele sunt pe site-ul Fondului Proprietatea şi pot fi consultate de oricine. Şi dacă Ion Călinoiu spune în continuare că CEO nu e pe pierdere, atunci şi eu îmi menţin declaraţia. Afirmaţia domnului Călinoiu este cretină. CEO nu numai că este pe pierdere la şase luni, o pierdere de 193 de milioane, ci la nouă luni era prognozată o pierdere de 150 de milioane de lei. Poate s-a întâmplat vreo minune. Să iasă public şi să arate minunea. Să prezinte balanţa la 9 luni.

Rep.: Domnul Medinţu a spus că sunteţi nespecialistă în acest domeniu.

N.M.: Dar domnul Medinţu este specialist? Şi revin din nou la cifre. Haideţi să ne uităm pe bilanţ. Pierdere uriaşă! Domnul Medinţu este director la energie. Bilanţul arată clar, puţină energie vândută şi aia sub cost. Această companie a nimerit un guvern incapabil, care a distrus economia şi investiţiile, ceea ce a dus la reducerea consumului de energie şi are în frunte persoane care au arătat în doi ani ce pot. Dar aţi văzut, Guvernul merge pe reducerea investiţiilor, conducerea complexului tot pe reducerea investiţiilor. 

Rep.: A ironizat ideea unei întâlniri pe teme de minerit şi energie…

N.M.: Poate conduce compania tot cu ironie. Vor veni foşti miniştri ai economiei acolo. Poate să vină şi domnul Medinţu. Noi am invitat toate părţile, inclusiv administraţia. Eu nu am spus că sunt specialistă, dar colegii mei şi cu mine ne uităm pe documente şi vedem că ne ducem spre insolvenţă. Ce specializare trebuie să ai ca să te uiţi pe hârtii să vezi că e pe minus? Acţiunea noastră este una prin care sperăm să tragem un semnal de alarmă. Să nu uităm de majoritatea parlamentară a PSD şi de Guvernul PSD, indiferent de rezultatul alegerilor. Toate concluziile la care vom ajunge noi vor ajunge şi pe masa lui Ponta. Dar un lucru vreau să subliniez. Dacă în doi ani de rezultate catastrofale economice Guvernul nu a luat nicio măsură atunci înţelegem că asta se doreşte.

Rep.: Conducerea companiei răspunde la orice întrebare cu afirmaţia „nu am dat oameni afară“…

N.M.: Nu este adevărat. Au dat oameni afară şi vor da şi mai mulţi. Şi ce nu au dat ei afară, au dat prestatorii. Au plecat anual sute de oameni. Unii forţaţi, alţii au ales să fie liniştiţi acasă decât stresaţi la serviciu. Vedeţi ce se întâmplă cu salariaţii de la Turceni. Este tot o formă de a obliga oamenii să plece singuri. Dar nu au făcut planuri de restructurare pentru că trebuie să le plătească plăţi compensatorii.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: