Mocioi: Ponta, Călinoiu și Cârciumaru ar putea intra în Cartea Recordurilor

Deputatul PP-DD Gorj, Niculina Mocioi, crede că primul ministru Victor Ponta, deputat de Târgu Jiu, dar și liderii PSD Gorj Ion Călinoiu și Florin Cârciumaru ar putea intra în Cartea Recordurilor ca urmare a minciunilor și nepăsării de care dau dovadă. Aceasta a amintit că în Gorj, de la începutul anului și până acum, 16 mii de oameni au rămas fără loc de muncă.

Reporter: Premierul Victor Ponta a anunțat că rectificarea bugetară va fi negativă. Cum comentați?

Niculina Mocioi: Nu mă miră. Acesta este rezultatul unei guvernări fără viziune, un guvern alcătuit din funcții, nu din oameni. În acest Guvern și celelalte care au fost au contat funcțiile, nu cine le ocupă.  Faptul că rectificarea va fi negativă se știa, numai cei de la guvernare, Victor Ponta, Ion Călinoiu și Florin Cârciumaru se prefăceau că nu e așa. Ați văzut cu câtă lejeritate a spus domnul Ponta, aici la Gorj, alături de domnii Călinoiu și Cârciumaru, că este normal ca rectificarea să fie negativă. De ce este normal? De ce este normal ca elevii din Gorj să nu aibă clase încălzite, funcționarii să nu-și ia salariile și întreaga activitate a instituțiilor să fie pusă în pericol? Premierul Ponta, deputat de Gorj, dar și cei care l-au ajutat să obțină voturile necesare și care sunt răspunzători de soarta județului, Ion Călinoiu și Florin Cârciumaru, ar intra cu succes în Cartea Recordurilor, dacă s-ar alege cel mai mincinos, incompetent și nepăsător guvern. Aceasta este singura recunoaștere a acestui Guvern. Puteți întreba cei 16 mii de gorjeni care au rămas fără locuri de muncă de la începutul anului. Vor fi de acord cu mine.

Rep.: Domnul Ponta a spus că nu sunt bani la buget.

N.M.: Nu, domnul Ponta a recunoscut faptul că economia nu merge, că măsurile luate de acest guvern nu sunt bune. A spus bosumflat că, domnule, firmele nu au făcut profituri și, uite așa, Guvernul de Cartea Recordurilor nu și-a atins ținta la impozitul pe profit și nu avem bani. Domnul Ponta, împreună cu miniștrii săi,  a creat climatul necesar pentru siguranța firmelor, facilități fiscale și a dat drumul la investiții și cu toate acestea nu vin bani din mediul privat?

Rep.: Cum comentați ceea ce s-a întâmplat la Poarta Sărutului?

N.M.: Trebuie să recunosc faptul că după ce am citit articolele apărute în presă m-am dus și eu să văd cu ochii mei ce s-a întâmplat acolo. Un lucru e clar. Poarta Sărutului este plină de pete albe, care înțeleg că sunt rezultatul restaurării, dar și galbene, după ce a fost spălată. Invit târgujienii să meargă să vadă Poarta Sărutului și să judece ei. Dar să nu uităm acea bâlbâială din jurul echipei de recepție și agresivitatea cu care Institutul Național al Patrimoniului a răspuns criticilor. După tot noianul de declarații și comunicate de presă am reținut că proiectantul lucrării a adus câteva argumente pentru care Poarta Sărutului nu a fost restaurată corect, drept urmare s-a ales cu plângere penală, iar recepția s-a făcut fără semnătura sa. Încă o încălcare a legii.

Rep.: Domnul Ponta a spus că va trimite o echipă de specialiști să analizeze dacă lucrările au fost corecte sau nu.

N.M.: Nu știu dacă va face acest lucru, rămâne să așteptăm să vedem. Dacă vor avea obiecțiuni s-ar putea alege cu plângere penală, ca proiectantul. Aceasta comisie va face ce a făcut şi comisia care a analizat plagiatul lui Ponta. Va constata că lucruri evidente, pe care le vede toată lumea, nu sunt adevărate. Acesta e rostul comisiilor în România, să spele toate ilegalităţile şi plagiatele.

Rep.: În timpul vizitei premierului a fost abordat și subiectul Parcului Industrial Sadu. Știu că dvs. ați făcut unele demersuri pentru extinderea parcului.

N.M.: Da, este adevărat. Am făcut o interpelare după ce am aflat că directorul de la Sadu a fost pus în situația de a refuza continuarea discuțiilor cu investitori importanți pentru că nu mai este spațiu. Mi s-a spus că propunerea de extindere nu a fost avizată în 2011, dar și că nu s-a făcut vreun demers pentru compensarea datoriilor de la Sadu. Premierul a spus că miercuri va fi pe ordinea de zi. Aștept cu interes, dar presupun că a fost încă o minciună. Aceasta nu era o problemă care să dureze atât de mult, dar nu este voință. Din nefericire, din postura în care mă aflu nu pot să fac mai mult decât să trag un semnal de alarmă. Să nu uităm că PSD și PNL guvernează cu o majoritate covârșitoare în Parlament și să ne amintim că în Gorj sunt 11 parlamentari, din care 10 de la putere.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: