Momente dramatice la EURO: jucător resuscitat pe teren. Meci suspendat

Danezul Christian Eriksen s-a prăbuşit pe teren la meciul dintre Danemarca şi Finlanda fără să fi fost lovit sau accidentat. Acesta a fost înconjurat de echipa medicală şi a fost resuscitat direct pe teren, cu defibrilatorul.

Meciul dintre Danemarca și Finlanda se joacă la Copenhaga şi a fost întrerupt cu puşin timp înaintea pauzei din cauza unei probleme medicale grave a lui Christian Eriksen care a căzut pe gazon şi nu s-a mai ridicat. Echipa danezilor a făcut un zid în jurul jucătorului căzut care este resuscitat direct pe teren, cu un defibrilator, iar majoritea acestora plâng.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE:

Jocul este în continuare întrerupt, după 15 minute de la căderea la pământ a lui Christian Eriksen. Acesta rămâne prăbuşit pe teren iar jucătorilor li s-a cerut să meargă către vestiare.

Momente tensionate în continuare la Copenhaga după resuscitarea cu defibrilatorul a lui Christian Eriksen timp de 18 minute. Jucătorul este tot inconştient iar soţia acestuia a intrat disperată pe teren. Acesta a fost transportat cu targa la marginea terenului, fiind continuu înconjurat de coechipieri.

După primele informaţii mijlocașul danez Christian Eriksen pare că a suferit un infarct în meciul pe care Danemarca îl susținea împotriva Finlandei. Medicii încă încearcă să-i salveze viața chiar pe teren.

În cele din urmă, Arbitrul englez Anthony Taylor a trimis jucătorii finlandezi şi danezi la cabine iar jucătorul a fost transportat în afara stadionului. Spectatorii au rămas în continuare în tribune şi se roagă pentru viaţa jucătorului.

UPDATE 1:

UEFA a decis suspendarea partidei,  Fotbaliștii ambelor formații au plecat la vestiare. Eriksen a fost scos de pe teren pe targă, dar medicii au ascuns trupul fotbalistului cu două mari pânze de culoare albă, acesta fiind însoțit de colegii de echipă.

Presa informează că meciul este suspendat de UEFA. Jucătorii și suporterii din tribune sunt şocaţi de acest eveniment dramatic.

UPDATE 2:

Fanatik informează, citând BeIN Sports, că jucătorul Christian Eriksen și-a revenit şi a publicat şi o imagine a acestuia cu masca de oxigen.

"Vești extraordinare de la Copenhaga. BeIN Sports scrie că Eriksen și-a revenit. El ar fi fost resuscitat cu succes și a părăsit terenul conștient. A apărut și prima imagine cu Eriksen părăsind terenul", a scris Fanatik.

UPDATE 3:

Potrivit celor de la beIN Sports, Eriksen este în viaţă şi a părăsit stadionul,  fiind stabilizat de medici.

Informaţia este confirmată şi de UEFA care precizează ca Eriksen este într-o stare stabilă şi a fost transportat la cel mai apropiat spital din Copenhaga.

"Following the medical emergency involving Denmark’s player Christian Eriksen, a crisis meeting has taken place with both teams and match officials and further information will be communicated at 19:45 CET. The player has been transferred to the hospital and has been stabilised".
— UEFA (@UEFA) June 12, 2021

După ce UEFA a confirmat faptul că jucătorul a fost stabilizat la spital, întreg stadionul a aplaudat anunțul crainicului. Spectatorii nu au plecat din tribune timp de aproximativ o oră, aşteptând acolo veştile de la spital şi despre finalul jocului.

UPDATE 4:

Meciul s-a reluat la ora 21:30 iar UEFA a făcut anunțul oficial după o şedinţă de urgenţă care a avut loc la stadion. Jucătorii celor două echipe au cerut ca meciul să continue după ce au aflat că Eriksen a fost stabilizat, iar UEFA a fost de acord. S-au jucat ultimele patru minute din prima repriză,  însoțite de o pauză de cinci minute, înainte de începerea actului secund.

Meciul s-a încheiat cu victoria Finlandei, cu scorul de 1-0, după ce Danemarca a ratat un penalty. Pohjanpalo a reușit unicul gol al unui meci reluat cu ultimele minute din prima repriză iar Danemarca a ratat apoi o lovitură de la 11 metri, prin Hojberg.

Galerie foto




Vizualizări: 2,478

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: